HomeHL-9Αυστηρό μήνυμα Δένδια στην Τουρκία: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας με όλα τα νόμιμα διαθέσιμα μέσα

Αυστηρό μήνυμα Δένδια στην Τουρκία: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας με όλα τα νόμιμα διαθέσιμα μέσα

Ο Νίκος Δένδιας κάνει δηλώσεις με τον Πολωνό ομόλογό του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν άφησε αναπάντητες της νέες τουρκικές προκλήσεις, δια στόματος Χουλουσί Ακάρ, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Μετά το τέλος της συνάντησής του με τον ομόλογό του της Πολωνίας, ο κ. Δένδιας έστειλε σκληρό μήνυμα στην Άγκυρα, με φόντο τις νέες δηλώσεις στελεχών της τουρκικής κυβέρνησης και ειδικά τα όσα είπε ο υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ σημείωσε υπάρχει «κλιμάκωση της προκλητικής ρητορικής της Τουρκίας, που φτάνει συνεχώς σε νέα ύψη. Μερικές φορές σε προσωπικό επίπεδο».

«Επιτρέψτε μου να είμαι ειλικρινής. Δεν πρόκειται να πτοηθούμε. Αλλά, επίσης, δεν πρόκειται να παρασυρθούμε σε έναν διαγωνισμό λέξεων. Έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπερασπιστεί το έδαφός της, την κυριαρχία της, τα κυριαρχικά της δικαιώματα, την ύπαρξή της. Με όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτει», σημείωσε ο κ. Δένδιας.

Και συνέχισε: «Με ικανοποίηση βλέπουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ, η Γερμανία και οι Αιγύπτιοι φίλοι μας έχουν βγει δημόσια να καταγγείλουν τις τουρκικές πρακτικές. Υπογράμμισαν το προφανές: ότι η σημερινή κυβέρνηση της Τρίπολης δεν έχει καμία εντολή να υπογράψει διεθνείς συμφωνίες. Τόσο το προηγούμενο όσο και το πρόσφατο «μνημόνιο συνεννόησης» που υπεγράφη μεταξύ της κυβέρνησης της Τρίπολης και της Τουρκίας δεν είναι μόνο παράνομο, αλλά και άκυρο».

«Σήμερα, συζητήσαμε επίσης το θέμα της μετανάστευσης. Από την άποψη αυτή, καταδίκασα τις προσπάθειες εργαλειοποίησης της δυστυχίας όσων αναζητούν μια καλύτερη ζωή. Τόσο η Πολωνία όσο και η Ελλάδα έχουν πέσει θύματα τέτοιων «υβριδικών επιθέσεων». Για την επιτυχή αντιμετώπισή τους, η απάντηση είναι η αλληλεγγύη μεταξύ των εταίρων της ΕΕ», τόνισε ο κ. Δένδιας.

 

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση