HomeHL1-GreeceΕπιστολή Φον ντερ Λάιεν για πλαφόν στο φυσικό αέριο -Μητσοτάκης: Πολύ σημαντικό βήμα, δικαιώνει την επιμονή μας

Επιστολή Φον ντερ Λάιεν για πλαφόν στο φυσικό αέριο -Μητσοτάκης: Πολύ σημαντικό βήμα, δικαιώνει την επιμονή μας

Οικονόμου: Δικαίωση της επιμονής Μητσοτάκη για ευρωπαϊκή απάντηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επιστολή προς τους ηγέτες της ΕΕ για πλαφόν στο φυσικό αέριο έστειλε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Για «δικαίωση» της επιμονής Μητσοτάκη για ευρωπαϊκή απάντηση στην ενεργειακή κρίση μιλά η Αθήνα.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ενόψει της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Πράγας, αποκάλυψε ότι θα παρουσιάσει έναν οδικό χάρτη, σε επιστολή της προς τους ηγέτες, με συγκεκριμένες προτάσεις αναφορικά για το θέμα της ενέργειας. ««Πρέπει να εξετάσουμε τις τιμές του φυσικού αερίου πέρα από την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας», δήλωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μητσοτάκης: Πολύ σημαντικό βήμα

Σε ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «η πρόταση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής @vonderleyen να εξεταστεί το ανώτατο όριο τιμών στο TTF ως έκτακτο μέτρο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».

Οικονόμου: Δικαίωση της επιμονής Μητσοτάκη για ευρωπαϊκή απάντηση

Με δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, για την επιστολή της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σημειώνει: «Η επιστολή της Προέδρου της Κομισιόν Ursula von der Leyen προς τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δικαιώνει τις πρωτοβουλίες και την επιμονή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση στην ενεργειακή κρίση».

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου: «Οι θέσεις της Προέδρου της Κομισιόν για την ανάληψη δραστικών πρωτοβουλιών απέναντι στην ενεργειακή ακρίβεια, υιοθετώντας τις προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου όλων των ειδών στην αγορά της Ευρώπης, ώστε να μειωθεί η επιβάρυνση των καταναλωτών, πρέπει να γίνουν αποφάσεις ώστε να συμβάλουν αποφασιστικά στην ελάφρυνση των βαρών που σηκώνουν οι ευρωπαίοι πολίτες. Η Ευρώπη δεν πρέπει να επιτρέψει στη Ρωσία να χρησιμοποιήσει την ενέργεια ως όπλο για να επιφέρει πόνο και να αποσταθεροποιήσει τις ευρωπαϊκές κοινωνίες».

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει ότι «η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υιοθετεί τη θέση, τη ρητορική και τα επιχειρήματα της Ελλάδος που εισηγήθηκε και υπερασπίζεται ο Έλληνας Πρωθυπουργός εδώ και αρκετό καιρό ως την αποτελεσματικότερη λύση στην ενεργειακή κρίση. Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή και την απόλυτη προσωπική δικαίωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως και στην περίοδο της πανδημίας, η Ελλάδα είναι πρωτοπόρα στην εξεύρεση αποτελεσματικών τρόπων υπέρβασης των προβλημάτων».

 

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση