HomeΕΛΛΑΔΑΓιώργος Γιαννόπουλος: Διακοπή στη δίκη του πρώην ντράμερ – Επικαλέστηκε προβλήματα υγείας

Γιώργος Γιαννόπουλος: Διακοπή στη δίκη του πρώην ντράμερ – Επικαλέστηκε προβλήματα υγείας

Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε στο δικαστήριο με καθετήρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε διακοπή για τις 31 Οκτωβρίου οδηγήθηκε η δίκη του μουσικού Γιώργου Γιαννόπουλου, ο οποίος κατηγορείται για τέσσερις περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος ανήλικών κοριτσιών την περίοδο 2007-2015, σε κάμπινγκ της Ηλείας, όπου παραθέριζε.

Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου υπέβαλε αίτημα αναβολής της δίκης επικαλούμενη προβλήματα υγείας του κατηγορουμένου, ο οποίος εμφανίστηκε στο δικαστήριο με καθετήρα αλλά και κώλυμα του συνηγόρου υπεράσπισης.

Ωστόσο, το αίτημα αναβολής απορρίφθηκε από το δικαστήριο. Η έδρα προχώρησε στην κλήρωση των ενόρκων και η διαδικασία διεκόπη για τις 31 Οκτωβρίου 2022, οπότε και αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος έχει προφυλακιστεί για τη συγκεκριμένη υπόθεση, αρνείται τις νέες κατηγορίες σε βάρος του. Ωστόσο, το βούλευμα αναφέρει ότι ο 69χρονος κατά το χρονικό διάστημα από το 2007 έως το 2015, «ενέργησε άπαξ’ και κατ’ εξακολούθηση γενετήσιες πράξεις με περισσότερους ανηλίκους που δεν έχουν συμπληρώσει τα 14 έτη και τους οποίους του είχαν εμπιστευτεί προσωρινά, για να επιβλέπει και να φυλάσσει οι γονείς τους». Οι συγκεκριμένες πράξεις φέρονται να τελέστηκαν σε κάμπινγκ του νομού Ηλείας. Εκεί ο μουσικός τον Αύγουστο του 2007, προσέγγισε ανήλικη (γεννηθείσα το 1996) και με αφορμή «παιχνίδια στη θάλασσα, την έβαλε να καθίσει στους ώμους του, για να κάνει βουτιά». Στη συνέχεια, όμως «της έπιασε τα οπίσθια δήθεν για να ισορροπήσει και εντέχνως πέρασε τα δάχτυλά του μέσα από το μαγιό της, χαϊδεύοντας της τα γεννητικά της όργανα».

Σε ό,τι αφορά στην δεύτερη κατηγορία για τον οποία ο μουσικός παραπέμπεται να δικαστεί, αυτή αφορά σε ασέλγεια σε βάρος άλλου ανηλίκου κοριτσιού και πάλι σε κάμπινγκ του νομού Ηλείας. «Τον Αύγουστο του 2011 προσέγγισε ανήλικη (γεννηθείσα το 1997) την οποία οι γονείς της του είχαν εμπιστευτεί, για να την προσέχει, και με αφορμή παιχνίδια στη θάλασσα, έβαλε το χέρι του ανάμεσα στα πόδια της, με σκοπό την ικανοποίηση της γενετήσιας ορμής του» αναφέρει χαρακτηριστικά το παραπεμπτικό βούλευμα.

Το ίδιο μοτίβο δράσης περιγράφεται για τον κατηγορούμενο και στην τρίτη υπόθεση ασέλγειας σε βάρος 9χρονης. Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τη δικογραφία, προσέγγισε ανήλικη (γεννηθείσα το 2003), «και με αφορμή παιχνίδια στη θάλασσα, την έβαζε να καθίσει στους ώμους του, για να κάνει βουτιά, παίρνοντας το χέρι του για να τη σηκώσει, ανάμεσα στα πόδια της, και πιέζοντας την ταυτόχρονα με τρόπο ηδονικό, πάνω από το μαγιό, στην περιοχή των γεννητικών της οργάνων».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση