HomePost ItΣωκράτης Βαρδάκης: «Ένα έργο πνοής μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης»

Σωκράτης Βαρδάκης: «Ένα έργο πνοής μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης»

Στο έργο εκτέλεσης απαλλοτριώσεων για το Φράγμα Αμιρών – Αγίου Βασιλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σειρά θεμάτων που ταλανίζουν τον Δήμο Βιάννου συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτη Βαρδάκη, με τον Δήμαρχο Βιάννου, Μηνά Σταυρακάκη.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα του Κ.Η.Φ.Η. Βιάννου και το αίτημα χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση του τμήματος του κτιρίου του Γηροκομείου που στεγάζει το Κ.Η.Φ.Η., με στόχο την παροχή ημερήσιας φροντίδας σε ηλικιωμένα άτομα που διαμένουν στην περιοχή.

Η συζήτηση επεκτάθηκε στο έργο εκτέλεσης απαλλοτριώσεων για το Φράγμα Αμιρών – Αγίου Βασιλείου, το οποίο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2022. Το έργο θεωρείται ήδη ώριμο, έχει τις απαραίτητες εγκεκριμένες μελέτες για να μπει σε τροχιά υλοποίησης και αναμένουμε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή του, ώστε ακολούθως να δημοπρατηθεί.

Τέλος, συζητήθηκε και η πορεία του αιτήματος του Δήμου για την χρηματοδότηση ανέγερσης ταφικού μνημείου του Ιωάννη Κονδυλάκη, η οποία εξασφαλίστηκε από την Περιφέρεια Κρήτης και είναι πλέον θέμα χρόνου το έργο να μπει σε τροχιά υλοποίησης.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο βουλευτής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Συζητήσαμε με τον Δήμαρχο Βιάννου, κ. Μηνά Σταυρακάκη, ζητήματα για τα οποία έχουμε παρέμβει επανειλημμένα, στο πλαίσιο μιας στενής συνεργασίας μας με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Αναφορικά με το έργο εκτέλεσης των απαλλοτριώσεων για το Φράγμα Αμιρών, για το οποίο έχουμε όλοι δουλέψει τόσο επισταμένα, ο καθένας από τη θέση του, για να φτάσει σχεδόν μισό αιώνα μετά τον πρώτο σχεδιασμό του στο στάδιο των πληρωμών απαλλοτριώσεων, αλλά και στην ωρίμανσή του, επιλύοντας οριστικά το θέμα της ύδρευσης και της άρδευσης των καλλιεργειών, θέλω να υπογραμμίσω τη σπουδαιότητά του για την ανάπτυξη της περιοχής. Τις επόμενες ημέρες και σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη τον οποίο και ευχαριστώ για τη μεγάλη συμβολή του, θα πιέσουμε την ηγεσία του υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης και τη δημοπράτηση του έργου το ταχύτερο δυνατό».
Σχετικά με το μεγάλο έργο της προστασίας της ακτής από το Καστρί έως τον Κερατόκαμπο, ο κ. Βαρδάκης διαβεβαίωσε τον δήμαρχο ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για την υλοποίηση της Ακτομηχανικής Μελέτης που έχει εκπονηθεί. Τις επόμενες μέρες, μάλιστα, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του βουλευτή με τον κ. Αρναουτάκη, με υπηρεσιακούς παράγοντες των αρμόδιων Υπουργείων, αλλά και με την Κτηματική Υπηρεσία.
«Aποτελεί υποχρέωση όλων, να συμβάλουμε στην υλοποίηση ενός έργου που έπρεπε ήδη να έχει πραγματοποιηθεί», ανέφερε κλείνοντας ο κ. Βαρδάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση