HomePost ItΑναφορά Ηγουμενίδη για την ίδρυση νέου Ειδικού Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Σχολείου στο Ηράκλειο

Αναφορά Ηγουμενίδη για την ίδρυση νέου Ειδικού Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Σχολείου στο Ηράκλειο

Κατέθεσε στη Βουλή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναφορά στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης για την ανάγκη ίδρυσης νέου Ειδικού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου στο δήμο Ηρακλείου. Ο βουλευτής κατέθεσε στους Υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών την πρόσφατη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» όπου τίθεται μεταξύ άλλων και η ανάγκη για ανέγερση νέων σύγχρονων σχολικών κτιρίων για το 1ο και 2ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Ηρακλείου, για το 1ο και 2ο Ειδικό Δημοτικό Ηρακλείου και για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο-Κωφών/Βαρηκόων. Την αναφορά συνυπογράφουν επίσης οι βουλευτές Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης και Χάρης Μαμουλάκης.

Στην αναφορά τίθεται επίσης η ανάγκη για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων, για αναβάθμιση των οργανικών θέσεων στα Ειδικά Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία, καθώς και για την ίδρυση 3ου Ειδικού Νηπιαγωγείου και 5ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στο δήμο Ηρακλείου.

«Αποτελεί ντροπή τα κτίρια των Ειδικών σχολείων να είναι παραμελημένα χωρίς επαρκή συντήρηση, με μικρές αίθουσες ελάχιστων τετραγωνικών μέτρων, να μη διαθέτουν διακριτούς χώρους (όπως φυσικοθεραπείας, λογοθεραπείας, εργοθεραπείας κ.ά.), να μη διαθέτουν καν γραφείο διδασκόντων και κυρίως να υπάρχουν ζητήματα ασφάλειας των παιδιών», όπως τονίζεται στο έγγραφο που κατατέθηκε στη Βουλή, και για το οποίο ζητούνται οι άμεσες ενέργειες των αρμόδιων Υπουργών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση