HomeΚΡΗΤΗE.I.Y.H: Καταγγελίες για κομμένα ρεπό και άδειες από τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο

E.I.Y.H: Καταγγελίες για κομμένα ρεπό και άδειες από τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο

Η ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καταγγελίες για κομμένα ρεπό και άδειες από τους εργαζόμενους του αεροδρομίου στην Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ένωσης, στο σωματείο έρχονται καταγγελίες για κομμένα ρεπό άδειες που δηλώνονται χωρίς να το ξέρει ο εργαζόμενος ο οποίος όλως τυχαίως βρίσκεται κανονικά στο πόστο του.

Όπως αναφέρουν τα μέλη του, φυσικά ούτε γάτα ούτε ζημιά, αφού δηλώθηκαν δε θα αποζημιωθούν στη λήξη της σύμβασης!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η φετινή τουριστική περίοδος οδεύει προς το τέλος της, με τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο να βγαίνουν από αυτή μετρώντας τις πληγές τους από ένα καλοκαίρι που οι αφίξεις έσπαγαν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ενώ βλέπουν τους μισθούς τους να είναι καθηλωμένοι και πολλές φορές σε χαμηλότερα επίπεδα από πέρυσι. Παράλληλα, η ακρίβεια και η έλλειψη στοιχειωδών υποδομών στο χώρο του αεροδρομίου, όπως το πάρκινγκ, μείωσε κι άλλο το ήδη μικρό εισόδημά των εργαζομένων.

Καθημερινά έρχονται στο σωματείο μας καταγγελίες για κομμένα ρεπό άδειες που δηλώνονται χωρίς να το ξέρει ο εργαζόμενος ο οποίος όλως τυχαίως βρίσκεται κανονικά στο πόστο του και φυσικά ούτε γάτα ούτε ζημιά, αφού δηλώθηκαν δε θα αποζημιωθούν στη λήξη της σύμβασης! Άσχετα κι αν ο εργαζόμενος δεν έχει λάβει στην πραγματικότητα ούτε μία μέρα άδεια!

Με όλα αυτά, το άγχος και η αγωνία για το πως θα βγει ο φετινός χειμώνας που θα μας βρει στην ανεργία κυριαρχεί, με την ακρίβεια στα τρόφιμα και στην ενέργεια να χειροτερεύει ακόμα περισσότερο και την κυβέρνηση να προσπαθεί να χωρέσει τη ζωή μας σε vouchers και pass, που εν τέλει δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις απώλειές μας.

Ωστόσο, ακόμα και το επίδομα ανεργίας, το οποίο είναι το ελάχιστο εισόδημα που μπορεί να έχει ένας εποχιακός εργαζόμενος, αφού αναγκάζονται να δουλεύουν το πολύ 6 μήνες, δεν είναι εξασφαλισμένο για όλους. Βασική παράμετρος είναι το απαράδεκτο μέτρο της εποχικότητας, όπου θεωρεί εποχικές μόνο τις επιχειρήσεις οι οποίες για το διάστημα εκτός της τουριστικής περιόδου απασχολούν κάτω από το 25% του μέσου όρου που απασχολούν στη σεζόν.

Αυτό κάνει τους συναδέλφους σε αρκετές μεγάλες εταιρείες στο χώρο του αεροδρομίου να μένουν εκτός ταμείου, καθώς όλες οι εταιρείες δραστηριοποιούνται σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας και έχουν μεγάλη κινητικότητα όλο το χρόνο, με συνέπεια το μέτρο αυτό να λειτουργεί σαν «κόφτης» για πολλούς εργαζόμενους που δικαιούνται το επίδομα. Παράλληλα, οι εποχικοί εργαζόμενοι δικαιούνται για 3 μόλις μήνες το επίδομα μένοντας χωρίς κανένα εισόδημα για όλο τον υπόλοιπο χρόνο μέχρι να ανοίξει η σεζόν!

Όλα αυτά αποκαλύπτουν πως αυτός ο χειμώνας θα είναι δύσκολος μόνο για εμάς τους εργαζόμενους. Για τους μεγαλοεργοδότες του κλάδου, τους ιδιοκτήτες των αεροπορικών εταιρειών η μόνη έγνοια τους θα είναι που θα χωρέσουν τα τεράστια κέρδη που έβγαλαν στις πλάτες των εργαζομένων για άλλη μια χρονιά!

Εμείς όμως οι εργαζόμενοι ξέρουμε ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας! Και αν μια μέρα σταματήσουμε τη δουλειά έστω και για μια ώρα θα νεκρώσουν και αεροδρόμια και λιμάνια όπως δείχνουν και οι πρόσφατες κινητοποιήσεις σε άλλες χώρες αλλά και ο αγώνας στην Cosco!

Φτάνει να το πάρουμε απόφαση!

Γι αυτό στις 9 Νοέμβρη συμμετέχουμε όλοι στην απεργία γιατί δεν αντέχουμε να σφίξουμε κι άλλο το ζωνάρι!

Συνάδέλφισσα ,συνάδελφε,

η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου σε καλεί να έρθεις σε επαφή με το σωματείο μας! Να μάθεις τα δικαιώματά σου! Πόσα επιδόματα δικαιούσαι με τη λήξη σύμβασης ή την απόλυσή σου, πόσες ημέρες άδεια, ρεπό,υπερωρίες κ.α.

Μην τους τα χαρίσεις!

Έλα στο σωματείο σου όχι μόνο για να μάθεις αν πληρείς τις προϋποθέσεις για την ένταξη στο ταμείο ανεργίας αλλά και για να οργανωθούμε όλοι μαζί οι εργαζόμενοι που βιώνουμε την ίδια πραγματικότητα και να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα!

· Να καταργηθεί το απαράδεκτο μέτρο της εποχικότητας.

· Επίδομα ανεργίας 660€, 80% του κατώτατου μισθού των 825€ που προτείνει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

· Κάλυψη για όλο το διάστημα της ανεργίας.

Το σωματείο μας είναι το δικό μας «αποκούμπι». Αυτό θα υποστηρίξει κάθε εργαζόμενο, θα σταθεί σε κάθε δυσκολία, θα είναι μαζί του στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων.

Τα γραφεία του σωματείου μας στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου (Λ. Δημοκρατίας 10, 2ος όροφος) θα είναι ανοιχτά Δευτέρα -Παρασκευή 7-9 μ.μ. και πρωινά Πέμπτη 11-1.

Για πληροφορίες οι συνάδελφοι μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα : 6982133145, 6983432945

Και στο email : [email protected]»

Διαφήμιση
Διαφήμιση