HomePost ItΒαρδάκης: «Αντί για αυξήσεις, παράνομες περικοπές σε συντάξεις λόγω αγροτικής δραστηριότητας»

Βαρδάκης: «Αντί για αυξήσεις, παράνομες περικοπές σε συντάξεις λόγω αγροτικής δραστηριότητας»

Κοινοβουλευτική παρέμβαση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση για τις παράνομες περικοπές σε συντάξεις λόγω αγροτικού εισοδήματος, προχώρησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, καταθέτοντας αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων το υπόμνημα του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Ηρακλείου, με τη συνυπογραφή των βουλευτών Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη, Λασιθίου Μανόλη Θραψανιώτη και Χανίων Παύλου Πολάκη.

Στο εν λόγω υπόμνημα καταγγέλλεται ότι μερίδα συνταξιούχων που συνεχίζουν μικρής κλίμακας αγροτικές δραστηριότητες, έχουν περικοπές της τάξεως του 60% στη σύνταξή τους, παρότι σύμφωνα με το άρθρο 78 του ν. 4690, «… δεν μειώνεται το ποσόν της σύνταξης: […]η. Των συνταξιούχων άλλων φορέων και του Δημοσίου, εφόσον το ετήσιο εισόδημά τους από απασχόληση στον αγροτικό τομέα ως αγροτών, μελισσοκόμων, κτηνοτρόφων, πτηνοτρόφων και αλιέων δεν υπερβαίνει το ποσό των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ)».

Ακόμα και νέοι συνταξιούχοι, παραλαμβάνουν συνταξιοδοτικές πράξεις με 30% μείωση στη σύνταξή τους, λόγω αγροτικού εισοδήματος.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βαρδάκης: «Ο κ. Χατζηδάκης έπρεπε ήδη να έχει μεριμνήσει για την επίλυση αυτού του τόσο σοβαρού ζητήματος που ταλαιπωρεί μία μεγάλη μερίδα συνταξιούχων. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζονται οι παράνομες περικοπές και να ταλαιπωρείται τόσος κόσμος χωρίς να φταίει και μάλιστα σε μία τόσο δύσκολη περίοδο για τα νοικοκυριά».

Δεδομένων των παραπάνω, οι βουλευτές καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να εξετάσει το υπόμνημα και να τους ενημερώσει για τις άμεσες ενέργειες στις οποίες πρόκειται να προβεί.

Διαφήμιση
Διαφήμιση