HomeHL1-WorldΠόλεμος στην Ουκρανία – Τρόμος από μήνυμα Καντίροφ σε Πούτιν: Ρίξε πυρηνικά!

Πόλεμος στην Ουκρανία – Τρόμος από μήνυμα Καντίροφ σε Πούτιν: Ρίξε πυρηνικά!

Ο Τσετσένος ηγέτης επικρίνει τους Ρώσους στρατηγούς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Ραμζάν Καντίροφ, ηγέτης της Τσετσενίας και σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει μικρής ισχύος πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία, μετά τις νέες ήττες που υπέστη στο πεδίο της μάχης.

Σε ανάρτησή του στο Telegram, στην οποία επικρίνει τους Ρώσους διοικητές επειδή εγκατέλειψαν την πόλη Λιμάν στην ανατολική Ουκρανία, ο Καντίροφ γράφει: «Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να ληφθούν πιο δραστικά μέτρα, μέχρι την κήρυξη στρατιωτικού νόμου στις μεθοριακές περιοχές και τη χρήση μικρής ισχύος πυρηνικών όπλων».

Όπως είναι γνωστό ο Τσετσένος ηγέτης και οι μαχητές του είχαν  καθοριστική συμβολή στην κατάληψη της Μαριούπολης από τους Ρώσους στα τέλη Μαρτίου.

Οι δηλώσεις Καντίροφ γίνονται σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να υποχωρεί στα μέτωπα του Χαρκόβου από την αντεπίθεση των ουκρανικών δυνάμεων.

Συνεχίζεται η προέλαση των Ουκρανών

Ο ουκρανικός στρατός εισήλθε στην πόλη Λιμάν, στην ανατολική Ουκρανία, όπου μαίνονται συγκρούσεις με τις ρωσικές δυνάμεις, δήλωσε ο Σέρχιι Τσερεβάτι εκπρόσωπος των ανατολικών ουκρανικών δυνάμεων.

Νωρίτερα σήμερα ο στρατός της Ουκρανίας είχε ανακοινώσει ότι έχει «περικυκλώσει» πολλές χιλιάδες Ρώσους στρατιώτες στη Λιμάν, έναν σιδηροδρομικό κόμβο κρίσιμης σημασίας για τη Μόσχα.

«Οι ρωσικές δυνάμεις είναι περικυκλωμένες στη Λιμάν», είχε δηλώσει ο Τσερεβάτι στην ουκρανική κρατική τηλεόραση , όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax- Ukraine.

«Οι ουκρανικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις εισήλθαν στη Λιμάν, στην επαρχία Ντονέτσκ», ανέφερε στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας.

Σε βίντεο διάρκειας ενός λεπτού που συνοδεύει την ανάρτηση εμφανίζονται δύο Ουκρανοί στρατιώτες που κουνούν και στη συνέχεια κρεμούν την ουκρανική σημαία σε μια ταμπέλα που γράφει «Λιμάν», στην είσοδο της πόλης.

«Ξεδιπλώνουμε τη σημαία μας και την τοποθετούμε στη γη μας. Η Λιμάν θα είναι πάντα μέρος της Ουκρανίας», ακούγεται να λέει ένας από τους δύο χαμογελώντας.

Σύμφωνα με τονΣέρχιι Τσερεβάτι, «περίπου 5.000 με 5.500 Ρώσοι» βρίσκονται μέσα και γύρω από τη Λιμάν τις τελευταίες ημέρες. «Όμως μετά τις πρόσφατες μάχες έχει μειωθεί ο αριθμός τους», είχε προσθέσει.

Ο κυβερνήτης της γειτονικής επαρχίας Λουχάνσκ Σέρχιι Γκαϊντάι είχε δηλώσει ότι οι Ρώσοι στρατιώτες που βρίσκονται «στο καζάνι» της Λιμάν «έχουν τρεις επιλογές: να φύγουν, να πεθάνουν όλοι μαζί ή να παραδοθούν».

Η απώλεια της Λιμάν θα αποτελέσει νέο πλήγμα για τον ρωσικό στρατό μετά τις πολλές στρατιωτικές ήττες που έχει υποστεί από τις αρχές Σεπτεμβρίου και την έναρξη της αντεπίθεσης του Κιέβου στο νότιο και ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση