HomeHL-GreeceΕξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε ξενοδόχους από όλη την Ελλάδα – Η λεία τους ξεπερνά τις 185.000 ευρώ

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε ξενοδόχους από όλη την Ελλάδα – Η λεία τους ξεπερνά τις 185.000 ευρώ

Μεσολάβησε πολύμηνη αστυνομική έρευνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων σε τουριστικές περιοχές ολόκληρης της Ελλάδας έβλεπαν από τον περασμένο Μάρτιο τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους να αδειάζουν, καθώς είχαν πέσει στα «νύχια» μιας πολυμελούς σπείρας απατεώνων που επικοινωνούσαν μαζί τους, δήθεν για να κλείσουν δωμάτιο, αλλά τους έπειθαν να τους δώσουν τα τραπεζικά τους στοιχεία με το πρόσχημα ότι θα κατέβαλαν ηλεκτρονικά το αντίτιμο.

Η σπείρα εξαρθρώθηκε ύστερα από πολύμηνη έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Κατερίνης, σε συνεργασία με συναδέλφους τους της Ασφάλειας Τρίπολης και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία επτά Ελλήνων που δρούσαν υπό τις εντολές δυο αρχηγικών μελών.

Οι δράστες τηλεφωνούσαν δήθεν για κράτηση δωματίων και έστελναν ηλεκτρονικά μηνύματα στα οποία υπήρχε link που οδηγούσε σε ιστοσελίδα όμοια με της τράπεζας.

Μόλις τα θύματα καταχωρούσαν τα τραπεζικά τους στοιχεία, οι δράστες αποκτούσαν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους και μετέφεραν όσα χρήματα έβρισκαν σε άλλους.

Μάλιστα, από την έρευνα των αστυνομικών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 30 ατόμων, κάτοχοι τραπεζικών λογαριασμών που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης για να μεταφέρουν τα χρηματικά ποσά που αποσπούσαν από τα θύματά τους.

Όπως εξακριβώθηκε, από τις 6 ως τις 15 Μαρτίου, οι δράστες διέπραξαν εννέα απάτες και πέντε απόπειρες σε Πιερία, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, Ήπειρο, Μαγνησία και Αττική. Σε μία περίπτωση εξαπάτησαν έναν γιατρό από περιοχή της Αττικής με το πρόσχημα της καταβολής αμοιβής.

Η συνολική λεία των δραστών από τις απάτες που έχουν εξιχνιαστεί ως τώρα, ξεπερνά τα 185.000 ευρώ! Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, απάτες με υπολογιστή, παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών ή σε δεδομένα και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.

 

 

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση