HomeHL-WorldΜπάιντεν: Κύριε Πούτιν, καταλάβετε καλά αυτό που λέω, θα υπερασπιστούμε κάθε ίντσα των εδαφών του ΝΑΤΟ

Μπάιντεν: Κύριε Πούτιν, καταλάβετε καλά αυτό που λέω, θα υπερασπιστούμε κάθε ίντσα των εδαφών του ΝΑΤΟ

Μπάιντεν: Οι ενέργειες του Πούτιν δείχνουν ότι ζορίζεται

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν απηύθυνε προειδοποίηση στον Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας από τον Λευκό Οίκο.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι «δεν πρόκειται να τρομοκρατηθούν από τον Πούτιν και τα απερίσκεπτα απειλητικά λόγια του», είπε ο πρόεδρος Μπάιντεν μετά την προσάρτηση ουκρανικών εδαφών από τη Ρωσία.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να υπερασπιστούν κάθε εκατοστό του εδάφους του ΝΑΤΟ», είπε, λίγες ώρες αφότου ο Πούτιν εξαπέλυσε μια ακόμη πυρηνική απειλή, λέγοντας ότι θα υπερασπιστεί τα προσαρτημένα εδάφη της Ουκρανίας με κάθε μέσο.

Μπάιντεν: Οι ενέργειες του Πούτιν δείχνουν ότι ζορίζεται

Αλλά ο Μπάιντεν απάντησε λέγοντας στον Πούτιν να ακούσει καλά ό,τι του λέει, ενώ πρόσθεσε ότι «οι ενέργειες του Πούτιν είναι σημάδι ότι ζορίζεται».

Μετά την ανακοίνωση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι σήμερα ότι η χώρα του υποβάλλει επίσημα αίτηση για ταχεία ένταξη στη συμμαχία του ΝΑΤΟ, ο Μπάιντεν είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ «είναι έτοιμες να υπερασπιστούν κάθε εκατοστό εδάφους του ΝΑΤΟ». Κύριε Πούτιν, καταλάβετε καλά αυτό που λέω. «Κάθε ίντσα», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Μπάιντεν πραγματοποίησε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο για να κάνει ανακοινώσεις σχετικά με τον καταστροφικό τυφώνα που έπληξε τη Φλόριντα, αφού νωρίτερα έπληξε την Κούβα και έκοψε το ρεύμα της και τώρα έφτασε στη Νότια Καρολίνα.

Δεν δέχτηκε ερωτήσεις από τον Τύπο, αλλά πρόσθεσε συγκεκριμένα στο τέλος των παρατηρήσεών του για τον τυφώνα Ίαν ότι ήθελε να αναφερθεί στην τελευταία εξέλιξη των γεγονότων στην Ουκρανία.

 

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση