HomeHL-9Τεράστια απάτη σε βάρος ξενοδοχείου στο Ηράκλειο – Απέσπασαν 53.000 ευρώ!

Τεράστια απάτη σε βάρος ξενοδοχείου στο Ηράκλειο – Απέσπασαν 53.000 ευρώ!

Η booking.com περίμενε την πληρωμή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα απάτη δεκάδων χιλιάδων ευρώ αποκαλύφθηκε και μάλιστα αφορά σε γνωστό ξενοδοχείο της Κρήτης, στην περιοχή του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα ξεκίνησαν στις 15 Σεπτεμβρίου 2022 όταν ο υπεύθυνος της ξενοδοχειακής μονάδας δέχτηκε email με τιμολόγιο πληρωμής, από το ξενοδοχείο προς την πολυεθνική πλατφόρμα booking.com, ύψους 53.000 ευρώ!

Παράλληλα, το υψηλόβαθμο στέλεχος δέχτηκε και τηλεφώνημα από γυναίκα αγνώστων λοιπών στοιχείων η οποία προφασιζόμενη ότι καλεί από την booking τον «διαβεβαίωσε» ότι ο λογαριασμός της εταιρείας στον οποίο γίνονται οι καταθέσεις από το εν λόγω ξενοδοχείο έχει κάποιο τεχνικό πρόβλημα.

Ταυτόχρονα και δίχως να χάσει καθόλου χρόνο του έδωσε άλλο λογαριασμό όπου θα μπορούσε το υψηλόβαθμο στέλεχος του ξενοδοχείου να κάνει την πληρωμή των 53.000 ευρώ και ο διαχειριστής του ξενοδοχείου… προχώρησε στην πληρωμή!

Ωστόσο, στις 21 Σεπτεμβρίου 2022 το υψηλόβαθμο στέλεχος του ξενοδοχείου έλαβε το πραγματικό email από την γνήσια booking.com με το πραγματικό τιμολόγιο των 53.000 ευρώ που παρέμενε ανεξόφλητο.

Έτσι, υπάλληλος του ξενοδοχείου έψαξε το ζήτημα, επικοινώνησε με την booking.com και έπειτα από μερικές ημέρες αντιλήφθηκε ότι διεπράχθη απάτη εις βάρος του ξενοδοχείου.

Έτσι, το υψηλόβαθμο στέλεχος του ξενοδοχείου κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστου για απάτη στην Ασφάλεια Ηρακλείου.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο λογαριασμός δεν είναι ελληνικός, αλλά ανήκει σε τράπεζα της Τσεχίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση