HomeHL-TOPΚαλός καιρός μέχρι και το Σάββατο

Καλός καιρός μέχρι και το Σάββατο

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με καλό καιρό θα φύγει ο Σεπτέμβρης και θα μπει ο Οκτώβρης. Ειδικά αύριο, Σάββατο (1/10), σε πολλές περιοχές το θερμόμετρο θα εκτοξευτεί στους 34 βαθμούς, ενώ κατά τόπους ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει ακόμη και στους 36 βαθμούς, όμως από την Κυριακή θα ξεκινήσει η πτώση της θερμοκρασίας και σύμφωνα με τους μετεωρολόγους αναμένεται να δούμε σε ορισμένες περιοχές ακόμη και 10 βαθμούς χαμηλότερους, σε σχέση με το Σάββατο, με την ψύχρα να μπαίνει στην χώρα από την Τρίτη.

Έτσι από την έντονη ζέστη και την υγρασία, θα οδηγηθούμε σε επικίνδυνους ανέμους και καταιγίδες από την ερχόμενη Δευτέρα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

Η αλλαγή θα ξεκινήσει μέσα στη νύχτα του Σαββατού προς την Κυριακή και από τα δυτικά και βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές και επικίνδυνες καταιγίδες αλλά και τους πολύ ισχυρούς βορειοδυτικούς ανέμους. Μέχρι το τέλος της Κυριακής τα φαινόμενα αυτά θα έχουν επηρεάσεις αρκετές περιοχές από την Πελοπόννησο και πιο βόρεια με ταυτόχρονη βελτίωση του καιρού και από τα δυτικά.

Έτσι λοιπόν τη Δευτέρα θα μας μείνουν κυρίως οι πολύ δυνατοί βοριάδες προς τα ανατολικά και νότια με τον υδράργυρο να επανέρχεται σε πιο συμβατά με την εποχή επίπεδα και κάποιες λίγες βροχές να επιμένουν προς τα ανατολικά και βόρεια.

Ο καιρός σήμερα

Αναμένονται αρχικά τοπικές βροχές στο Βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο με γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται αίθριος καιρός με τοπικά παροδικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 25 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 29-30 βαθμούς, στην Ήπειρο από 9 έως 27-28 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 9 έως 29-31, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 29-31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 23-25 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 17 έως 31-33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ

Ο καιρός στην Κρήτη

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα είναι Ανατολικών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 και τοπικά στην Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση