HomeΚΡΗΤΗΒουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ: Στη Βουλή έγγραφο του ΤΕΕ-ΤΑΚ για επίσπευση των διαδικασιών ένταξης Κνωσού και Φαιστού

Βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ: Στη Βουλή έγγραφο του ΤΕΕ-ΤΑΚ για επίσπευση των διαδικασιών ένταξης Κνωσού και Φαιστού

Ένταξη των Μινωϊκών μνημείων Κνωσού και Φαιστού στον κατάλογο της UNESCO

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επιστολή του ΤΕΕ-ΤΑΚ για επίσπευση των διαδικασιών ένταξης των Μινωϊκών μνημείων Κνωσού και Φαιστού στον κατάλογο μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης με τη συνυπογραφή των βουλευτών Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη (αν. τομεάρχης Ανάπτυξης) και Σωκράτη Βαρδάκη.

Συγκεκριμένα κατέθεσε ως αναφορά στη Βουλή την επιστολή του ΤΕΕ-ΤΑΚ προς την Υπουργό Πολιτισμού για την προώθηση των διαδικασιών των μνημείων του Μινωικού Πολιτισμού της Κνωσού και της Φαιστού, στην οποία τονίζεται ότι «δεν φαίνεται να έχει προωθηθεί το θέμα με την κατάθεση σχετικού φακέλου υποστήριξης».

«Θεωρούμε αναγκαίο να επισπευσθούν οι διαδικασίες σύνταξης των φακέλων για την ένταξη των Μινωϊκών μνημείων της Κνωσού και της Φαιστού στον κατάλογο μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO», σημειώνεται από το ΔΕ του ΤΕΕ-ΤΑΚ, το οποίο δηλώνει «αρωγός σε όλη την διαδικασία με κάθε δυνατό μέσο και με όποιο τρόπο μας ζητηθεί».

Οι βουλευτές του Νομού Ηρακλείου με την κοινοβουλευτική αναφορά ζητούν την άμεση απάντηση της Υπουργού Πολιτισμού και να ενημερωθούν σχετικά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση