HomeHL-GreeceΜ. Γκάγκα για έλλειψη αναισθησιολόγων: «Προσπαθούμε με όποιον τρόπο μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα»

Μ. Γκάγκα για έλλειψη αναισθησιολόγων: «Προσπαθούμε με όποιον τρόπο μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις προσπάθειες που κάνει το υπουργείο υγείας να λύσει το πρόβλημα με την έλλειψη αναισθησιολόγων στα νοσοκομεία, αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα από τη Θεσσαλονίκη.

Σε δηλώσεις μετά την τελετή εγκαινίων του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο Ιπποκράτειο, η κ. Γκάγκα ρωτήθηκε για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει σε μεγάλο βαθμό και το συγκεκριμένο νοσοκομείο, με την ίδια να απαντάει πως είναι σε επαφή με τους αναισθησιολόγους και πως προσπαθεί να βοηθήσει τόσο το Ιπποκράτειο όσο και άλλα νοσοκομεία της πόλης που έχουν το ίδιο πρόβλημα, με όποιον τρόπο μπορεί.

Επισήμανε πως πρόκειται για μία ειδικότητα δύσκολη με πολλά χρόνια εκπαίδευσης και παρά το γεγονός ότι έχουν μπει πολλοί νέοι  αναισθησιολόγοι ως ειδικευόμενοι, η ένταξη τους στα νοσοκομεία αναγκαστικά θα χρειαστεί κάποιο διάστημα.

Τόνισε επίσης πως έχουν γίνει ήδη κινήσεις, προκειμένου πέντε θέσεις αναισθησιολόγων που προορίζονται για το παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, μέχρι την ολοκλήρωση του νοσοκομείου να δοθούν στο Ιπποκράτειο.

 

 

grtimes.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση