HomePost ItΚαθυστερήσεις στην καταβολή επιχορηγήσεων που επλήγησαν από θεομηνίες

Καθυστερήσεις στην καταβολή επιχορηγήσεων που επλήγησαν από θεομηνίες

Στη Βουλή το πρόβλημα με Ερώτηση του Χάρη Μαμουλάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το σημαντικό πρόβλημα των καθυστερήσεων στην καταβολή επιχορηγήσεων σε φυσικά πρόσωπα που δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και επλήγησαν από θεομηνίες, αναδεικνύει με Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, με την συνυπογραφή του αρμόδιου Τομεάρχη Σταύρου Αραχωβίτη και 38 ακόμη Βουλευτών.

«Το επιτελικό μπάχαλο και η ασυνεννοησία της κυβέρνησης Μητσοτάκη που παρατηρούμε σε πλήθος τομέων, επηρεάζει και τις επιδοτήσεις των φυσικών προσώπων που δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες αλλά κατέχουν αγροτικές εκμεταλλεύσεις και επλήγησαν από θεομηνίες» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Καλούμε τους συναρμόδιους Υπουργούς να αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος που προκαλούν σε χιλιάδες συμπολίτες μας και να φροντίσουν άμεσα να εκδώσουν την προβλεπόμενη κοινή Υπουργική απόφαση, ώστε να καταστεί δυνατή η στήριξη αυτών των ανθρώπων που εκτός από τις φυσικές καταστροφές, είναι αντιμέτωποι και με την κυβερνητική ανικανότητα.».

Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση, πυρκαγιές, σεισμοί και πλημμύρες έχουν προκαλέσει τα τελευταία χρόνια σημαντικές ζημιές και σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει ειδική ρύθμιση με την οποία η κρατική αρωγής για θεομηνίες, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, δίνεται και σε φυσικά πρόσωπα που κατέχουν αγροτικές εκμεταλλεύσεις χωρίς να είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, μέχρι και σήμερα, δεν έχει εκδοθεί η προβλεπόμενη κοινή Υπουργική απόφαση που να επιτρέπει την επιχορήγηση.

Διαφήμιση
Διαφήμιση