HomeHL-9Ξεκινούν τα έργα στον ΒΟΑΚ από τον κόμβο Κνωσού

Ξεκινούν τα έργα στον ΒΟΑΚ από τον κόμβο Κνωσού

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αύριο αρχίζουν οι εργασίες στον ΒΟΑΚ από τον κόμβο Κνωσού – Παπαναστασίου και για 1.500 μέτρα προς το Ρέθυμνο.

Τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ ΝΕΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2020-2022» πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες  ασφαλτόστρωσης επί του ΒΟΑΚ.

Συγκεκριμένα από την Πέμπτη 29-9-2022 έως και την Δευτέρα 17-10-2022 θα αποκλειστεί η αριστερή λωρίδα του ρεύματος κυκλοφορίας από Ηράκλειο προς Ρέθυμνο στο τμήμα με αρχή τον κόμβο Κνωσσού-Παπαναστασίου και για 1.500μ προς Ρέθυμνο (400μ μετά την άνω διάβαση προς οδό Ούλαφ Πάλμε). Η κυκλοφορία προς Ρέθυμνο θα διεξάγεται από τη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας και όλοι οι κόμβοι θα παραμείνουν ανοικτοί. Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να τηρούν την εγκεκριμένη εργοταξιακή σήμανση.

ΕΛΑΣ: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ανακοινώνεται, με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, η εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων επί του Β.Ο.Α.Κ για την εκτέλεση εργασιών ασφαλτόστρωσης στο τμήμα από κόμβο Κνωσσού-Παπαναστασίου έως κόμβο Γιόφυρο, στα πλαίσια του έργου «Βελτιώσεις-συντηρήσεις νέας και παλαιάς εθνικής οδού Περιφέρειας Κρήτης για τα έτη 2020-2022».

Ειδικότερα, οι εργασίες ασφαλτόστρωσης θα υλοποιηθούν επί του Β.Ο.Α.Κ. σταδιακά στο ανωτέρω τμήμα, μήκους περί τα 3.500 μ. και στις δύο (2) κατευθύνσεις και θα αποκλείεται σε κάθε φάση η μία (1) λωρίδα κυκλοφορίας του εκάστοτε ρεύματος, για μήκος περίπου 1.500 μ. και έπειτα η ίδια διαδικασία με αποκλεισμό, για τα επόμενα 2.000 μ.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών  θα γίνεται τμηματική διακοπή κυκλοφορίας κάθε φορά στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας και ρύθμιση κυκλοφορίας με αποκλεισμό στις εισόδους και εξόδους των κατά περίπτωση κόμβων όπου θα παρέχεται ενημέρωση για εναλλακτικές λύσεις πορείας των οδηγών που επιθυμούν να εισέλθουν ή να εξέλθουν του Β.Ο.Α.Κ.

Η πρώτη φάση των εργασιών θα ξεκινήσει την Πέμπτη 29.09.2022 οπότε και θα αποκλειστεί η αριστερή λωρίδα του ρεύματος κυκλοφορίας με κατεύθυνση από Ηράκλειο προς Χανιά στο τμήμα με αρχή τον κόμβο Κνωσσού-Παπαναστασίου και για 1.500 μέτρα και η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας.

Παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί που σκοπεύουν να μετακινηθούν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα παραπάνω σημεία να ενημερώνονται για τις επικρατούσες κυκλοφοριακές συνθήκες και για την καλύτερη εξυπηρέτηση τους να συμμορφώνονται στις πληροφοριακές πινακίδες και την εργοταξιακή σήμανση καθώς στα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση