HomeHL-9Λογίστρια σε ρόλο… ντετέκτιβ στα Χανιά – Πώς πήρε πίσω 10.000 ευρώ από χάκερ

Λογίστρια σε ρόλο… ντετέκτιβ στα Χανιά – Πώς πήρε πίσω 10.000 ευρώ από χάκερ

Ολοένα και αυξάνονται τα περιστατικά ηλεκτρονικής απάτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε χρόνο dt κατάφερε και σταμάτησε ηλεκτρονικές αγορές αξίας 10.000 ευρώ, που πραγματοποιήθηκαν από χάκερ σε τραπεζικό λογαριασμό μίας πελάτισσάς της, η λογίστρια Όλγα Γεωργουδάκη που δραστηριοποιείται στα Χανιά.

Όλα συνέβησαν πριν από τρεις ημέρες, όταν παρατηρήθηκε κίνηση στην πιστωτική κάρτα μίας γυναίκας, χρήματα τα οποία δεν είχε χρησιμοποιήσει. Όπως εξιστόρησε στο zarpanews.gr η κ. Γεωργουδάκη, τόσο εκείνη όσο και η πελάτισσά της ανέφεραν το περιστατικό στην Αστυνομία και στην Τράπεζα.

Τους ενημέρωσαν πως θα έπρεπε να ολοκληρωθεί η συναλλαγή για να προχωρήσουν οι διαδικασίες και ίσως κάποια στιγμή πάρει τα λεφτά της πίσω. Κάτι που προφανώς, θα ήταν καταστροφικό για την πελάτισσα, καθώς μιλάμε για μεγάλο ποσό.

Η λογίστριά της, ανέλαβε δράση. Αφού συνέλεξε όλα τα έγγραφα, κατάφερε και μπήκε στον λογαριασμό και είδε ηλεκτρονικές αγορές από καταστήματα σε Φιλανδία και Εσθονία, ενώ κατά την έρευνα διαπίστωσε πως οι επιτήδειοι είχαν δημιουργήσει μία ψεύτικη σελίδα της τράπεζας από πανεπιστήμιο του εξωτερικού.

Αμέσως κάλεσε τις εταιρίες που είχαν πραγματοποιηθεί οι αγορές και τους ενημέρωσε ότι πρόκειται για απάτη και πως έχει ήδη κινηθεί νομικά ώστε να μην ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Τέλος καλό όλα καλά, καθώς τα χρήματα επεστράφησαν στην κάτοχο!

Αξίζει να αναφερθεί για ακόμα μία φορά, πως χρειάζεται μεγάλη προσοχή αφού ολοένα και αυξάνονται τα περιστατικά ηλεκτρονικής απάτης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση