HomeΕΛΛΑΔΑΥπόθεση Siemens: Απαλλαγή των 20 κατηγορούμενων αποφάσισε το Πενταμελές Εφετείο

Υπόθεση Siemens: Απαλλαγή των 20 κατηγορούμενων αποφάσισε το Πενταμελές Εφετείο

Ανάμεσά τους κι ο Χριστοφοράκος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Mετά από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αθώωσε τους 20 από τους 22 κατηγορουμένους για τα μαύρα ταμεία της Siemens είτε με ομόφωνη απόφαση ή με πλειοψηφία . Ειδικότερα, οι δικαστές του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου έκριναν ότι οι κατηγορούμενοι πρέπει να απαλλαγούν για την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και επιπλέον ότι πρέπει να παύσει η σε βάρος τους ποινική δίωξη για πράξεις που έχουν τελεστεί μέχρι το 2002, λόγω παραγραφής.

Για τον μεγάλο απόντα Χρήστο Καραβέλα, ο οποίος είναι φυγόδικος εδώ και πάρα πολλά χρόνια, το δικαστήριο δεν αποφάσισε για την ποινική του μεταχείριση, γιατί δεν είχε ασκηθεί έφεση .

Αναλυτικά το Πενταμελές Εφετείο αποφάσισε:

Για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος κατά πλειοψηφία 4-1 (ένα μέλος είχε τη γνώμη ότι έπρεπε να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη λόγω δεδικασμένου).

Πρόδρομος Μαυρίδης: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος κατά πλειοψηφία 4-1 (ένα μέλος είχε τη γνώμη ότι έπρεπε να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη λόγω δεδικασμένου).

Αλέξανδρος Αθανασιάδης: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος ομόφωνα.

Karl Friedrich Eduard PIERER Von ESCH: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος ομόφωνα.

Thomas GANSWINDT: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος κατά πλειοψηφία 4-1 (ένα μέλος είχε τη γνώμη ότι έπρεπε να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη λόγω δεδικασμένου).

Jorg Michael KUTSCHENREUTER: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος κατά πλειοψηφία 4-1 (ένα μέλος είχε τη γνώμη ότι έπρεπε να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη λόγω δεδικασμένου).

Reinhard Herbert SIEKACZEK: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος κατά πλειοψηφία 4-1 (ένα μέλος είχε τη γνώμη ότι έπρεπε να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη λόγω δεδικασμένου).

Wolfgang Paul Wilhelm RUDOLPH: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος ομόφωνα.

Heinz Wolfgang Ernst Keil Von JAGEMANN: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος κατά πλειοψηφία 4-1 (ένα μέλος είχε τη γνώμη ότι έπρεπε να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη λόγω δεδικασμένου).

Franz Joseph RICHTER: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος ομόφωνα.

Γιώργος Σκαρπέλης: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για όλες τις πράξεις, λόγω παραγραφής.

Νικόλαος ΝΙΝΤΟ: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για όλες τις πράξεις, λόγω παραγραφής.

Γιώργος Αργυρόπουλος: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για όλες τις πράξεις, λόγω παραγραφής.

Δημήτριος Κουβάτσος: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος ομόφωνα.

Παναγιώτη Νικάκη: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος κατά πλειοψηφία 4-1 (ένα μέλος είχε τη γνώμη ότι έπρεπε να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη λόγω δεδικασμένου).

Γιώργος Καλδής: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος.

Αλέξανδρος Λέτσας: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος.

Φάνης Λυγινός: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος.

Jean Claude OSWALD: παύει οριστικά την ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές αθώος.

Μάρθα Δημητριάδη-Καραβέλα: Αθώα

Ethnos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση