HomePost ItΜαμουλάκης: Σεισμός στο Αρκαλοχώρι – Ένας χρόνος μετά

Μαμουλάκης: Σεισμός στο Αρκαλοχώρι – Ένας χρόνος μετά

Συζητήθηκε στη Βουλή η νέα Επίκαιρη Ερώτηση του Χάρη Μαμουλάκη για τα προβλήματα στεγαστικής συνδρομής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συζητήθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας 26/9 η Επίκαιρη Ερώτηση του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτή Ηρακλείου, Χάρη Μαμουλάκη, προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών, που είχε ως στόχο να αναδείξει ότι η στεγαστική συνδρομή προς τους ιδιοκτήτες κτηρίων που επλήγησαν από το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου, δεν λαμβάνει υπόψιν τον πληθωρισμό.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Χάρης Μαμουλάκης επανέφερε στη Βουλή την Ερώτηση που είχε καταθέσει στις 26/7/22, με την οποία ζητούσε την επικαιροποίηση των τιμολογίων υπολογισμού των δαπανών για εργασίες επισκευής και αποκατάστασης κτηρίων έτσι ώστε να συμπεριληφθούν οι αυξήσεις που έχουν προκύψει από τις πληθωριστικές πιέσεις, αλλά και νέους ελέγχους στα κτήρια που έχουν υποστεί ζημιές και για τα οποία υφίσταται αίτημα στεγαστικής συνδρομής προκειμένου να διαπιστωθεί η ορθότητα του αρχικού χαρακτηρισμού τους. Ζητούσε επίσης την απλοποίηση της διαδικασίας και των απαιτούμενων δικαιολογητικών που πρέπει να υποβάλουν οι δικαιούχοι ενίσχυσης των οποίων τα κτίρια έχουν χαρακτηριστεί «πράσινα».

Ο Χάρης Μαμουλάκης παρουσίασε αναλυτικά παραδείγματα με τιμές υλικών που αποδεικνύουν τους λάθος χειρισμούς της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και σε δήλωσή του, με αφορμή την θλιβερή επέτειο του ενός χρόνου από τον σεισμό, αναφέρει: «Πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος από το ισχυρότερο σεισμό σε χερσαίο έδαφος που έχει καταγραφεί στην Κρήτη. Ένας νεκρός, πολλοί τραυματίες, ανυπολόγιστες καταστροφές και ένα ανεξίτηλο στίγμα όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου αλλά σε όλη την ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου. Σήμερα, έναν χρόνο μετά, ακόμα ηχούν στα αυτιά μας οι υποσχέσεις από τις κυβερνητικές φιέστες. Υποσχέσεις που αποδείχθηκαν χωρίς αντίκρισμα. Παραμένουμε δίπλα στους συμπολίτες μας που εξακολουθούν να δοκιμάζονται. Παλεύουμε καθημερινά για να επιστρέψουν στα σπίτια και τις επιχειρήσεις τους. Και δεν θα σταματήσουμε μέχρι η Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.».

Διαφήμιση
Διαφήμιση