HomeHL-EconomyΕΦΚΑ: Πότε και ποιοι θα δουν αυξήσεις ως 7% στις συντάξεις -Παραδείγματα

ΕΦΚΑ: Πότε και ποιοι θα δουν αυξήσεις ως 7% στις συντάξεις -Παραδείγματα

Η αύξηση στις συντάξεις με παραδείγματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αύξηση στις απολαβές τους θα δουν οι 9 στους 10 συνταξιούχους από το 2023 δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ Όμηρος Τσάπαλος.

Όπως εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ, το ποσοστό της αύξησης αναμένεται να κυμανθεί γύρω στο 7% κι εξαρτάται από την αύξηση του ΑΕΠ και τον πληθωρισμό που θα έχουν διαμορφωθεί στο τέλος του έτους, είπε.

Αναφερόμενος σε συγκεκριμένα παραδείγματα είπε:

Αν υποτεθεί ότι η αύξηση θα είναι 7% και η αναπηρική σύνταξη 514 ευρώ, τότε το μηνιαίο όφελος είναι 36 ευρώ και το ετήσιο όφελος 432 ευρώ. Αν προστεθεί και η έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση των 250 ευρώ, τότε το ετήσιο όφελος θα φτάσει 682 ευρώ.

Αν υποτεθεί ότι η αύξηση θα είναι 7% και η σύνταξη 750 ευρώ, τότε το μηνιαίο όφελος είναι 53 ευρώ και το ετήσιο όφελος 636 ευρώ (το 85% της 13ης σύνταξης). Αν είναι οι συνταξιούχοι είναι επιλέξιμοι για την έκτακτη εφάπαξ ενίσχυση 250 ευρώ, τότε το ετήσιο όφελος θα φτάσει τα 886 ευρώ.

Αν υποτεθεί ότι η αύξηση θα είναι 7% και η σύνταξη 900 ευρώ, το μηνιαίο όφελος είναι 63 ευρώ και το ετήσιο όφελος 756 ευρώ (το 90% της 13ης σύνταξης).

Αναφερόμενος στις εκκρεμότητες που υπάρχουν ακόμη σχετικά με τον υπολογισμό της παράλληλης διαδοχικής ασφάλισης, είπε ότι μέχρι 31/12 θα έχει λυθεί το πρόβλημα αυτό.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση όλων των κύριων συντάξεων, διαβεβαίωσε. Παράλληλα έχει ξεκινήσει και η αποκλιμάκωση των επικουρικών συντάξεων, είπε.

 

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση