HomeHL-9Στην Κρήτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ετήσια συνάντηση της ΚΟ του ΕΛΚ

Στην Κρήτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ετήσια συνάντηση της ΚΟ του ΕΛΚ

Στη Χερσόνησο ευρωπαίοι αξιωματούχοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην ατζέντα της συνάντησης ξεχωρίζει η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη διεθνή συγκυρία, κυρίως λόγω της ενεργειακής κρίσης.

H ετήσια συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα λάβει χώρα από αύριο Τρίτη 27/9 έως την Παρασκευή 30/9 στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης, με τη συμμετοχή σημαντικών προσωπικοτήτων από την πολιτική οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, της μεγαλύτερης πολιτικής δύναμης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στην ατζέντα της ξεχωρίζει η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη διεθνή συγκυρία, κυρίως λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Στόχος των EPP Group Study Days είναι η χάραξη στρατηγικής για όλο το κοινοβουλευτικό έτος. Η έναρξή τους θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 με την εναρκτήρια ομιλία του πρωθυπουργού της Ελλάδας και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Θα ακολουθήσει χαιρετισμός από τον πρόεδρο του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ και τον αντιπρόεδρο του EΛΚ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ το παρών θα δώσει και ο γενικός γραμματέας του ΕΛΚ Αθανάσιος Μπακόλας.

Στις εργασίες της ετήσιας συνάντησης της ΚΟ του ΕΛΚ θα συμμετάσχουν με ομιλίες τους ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο τ. επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια Μαρία Συρεγγέλα.

Ομιλίες θα πραγματοποιήσουν ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης και ο βουλευτής Σερρών και γραμματέας Διεθνών σχέσεων και ΕΕ της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου.

Στις εργασίες των Study Days θα συμμετάσχουν οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Θοδωρής Ζαγοράκης.

Προσκεκλημένοι στην εναρκτήρια εκδήλωση είναι και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας των νομών Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση