HomeΕΛΛΑΔΑΟύρσουλα φον ντερ Λάιεν: Έρχεται την Πέμπτη στην Αθήνα

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Έρχεται την Πέμπτη στην Αθήνα

Στο Athens Democracy Forum

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Αθήνα θα βρίσκεται την Πέμπτη, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν όπως ανακοίνωσε ο Επικεφαλής Εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ερίκ Μαμέρ.

Σημείωσε ότι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα εκφωνήσει ομιλία στο Athens Democracy Forum. Όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα η πρόεδρος της Κομισιόν θα είναι η μοναδική ομιλήτρια στη θεματική: «Aristotle Address».

Το συνέδριο ξεκινά την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 2 Οκτωβρίου. Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα του συνεδρίου: «Όταν συγκλήθηκε το πρώτο Athens Democracy Forum, τα όποια προβλήματα αντιμετώπιζε η δημοκρατία φαινόταν να αντισταθμίζονται από καλά νέα από πολλές γωνιές του κόσμου. Οι Ηνωμένες Πολιτείες επρόκειτο να εκλέξουν τον πρώτο μαύρο πρόεδρό τους- η Αραβική Άνοιξη φαινόταν να επιβεβαιώνει ότι η λαχτάρα των ανθρώπων για ελευθερία και δημοκρατία μπορούσε να εκδιώξει τους δικτατορικούς ισχυρούς άνδρες- οι κομμουνιστές της Κίνας επέλεξαν νέο ηγέτη, τον Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος δεσμεύτηκε να εξαλείψει τη διαφθορά- ο ικανός πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ντόναλντ Τουσκ, επρόκειτο να γίνει πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι κοσμογονικές αλλαγές μέσα σε δέκα χρόνια

Πόσα πολλά μπορούν να αλλάξουν μέσα σε μια δεκαετία! Τον κ. Ομπάμα ακολούθησε στον Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ και η αμερικανική δημοκρατία είναι μαζικά πολωμένη και κακοποιημένη. Η Αραβική Άνοιξη κατέληξε σε πολέμους στη Συρία, την Υεμένη και τη Λιβύη και άλλες χώρες σε μεγάλο βαθμό σε χειρότερη κατάσταση από ό,τι ήταν πριν. Ο Σι έγινε ένας παντοδύναμος, εκδικητικός και επικίνδυνος δικτάτορας, η Πολωνία διολίσθησε προς τα πίσω υπό μια εθνικιστική κυβέρνηση και τώρα η Ρωσία πυροδότησε έναν πόλεμο στην Ουκρανία και μια κρίση παγκόσμιων διαστάσεων.

Η συνολική εικόνα για τη δημοκρατία είναι ζοφερή, και στο φετινό Athens Democracy Forum θα προσπαθήσουμε να μάθουμε τι πήγε στραβά – και κυρίως τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό. Το καθήκον μας στην Αθήνα θα είναι να διερευνήσουμε τις καινοτόμες προσεγγίσεις που απαιτούνται για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων».
Ακολουθήστε το
in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση