HomeHL-WorldBBC: Ουρά 10 Χλμ. στα σύνορα Ρωσίας-Γεωργίας λόγω της επιστράτευσης

BBC: Ουρά 10 Χλμ. στα σύνορα Ρωσίας-Γεωργίας λόγω της επιστράτευσης

Αυξημένη η κίνηση και προς τη Φινλανδία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αυξημένος αριθμός Ρώσων συνεχίζει να προσπαθεί να εγκαταλείψει τη χώρα από τότε που ο πρόεδρος Πούτιν ανακοίνωσε την επιστράτευση την περασμένη Τετάρτη.

Η ανταποκρίτρια του BBC στην Τιφλίδα, Rayhan Demytrie, είπε ότι υπάρχει μια ουρά περίπου δέκα χιλιομέτρων στα σύνορα μεταξύ Γεωργίας και Ρωσίας, καθώς οι άνδρες προσπαθούν να αποφύγουν την επιστράτευση.

Είπε, επίσης, ότι η κίνηση των οχημάτων ήταν πολύ αργή και μερικοί άνθρωποι περίμεναν περισσότερες από 20 ώρες για να περάσουν.

Και στη Φινλανδία αυξάνεται η κίνηση, στα σύνορα με τη Ρωσία

Η κυκλοφορία στα σύνορα μεταξύ Φινλανδίας και Ρωσίας έχει επίσης αυξηθεί.

Ένας Φινλανδός αξιωματούχος, ο Matti Pitkäniitty, δήλωσε ότι ο αριθμός των Ρώσων που έφτασαν έχει υπερδιπλασιαστεί από την περασμένη εβδομάδα.

Οι επιλογές που έχουν οι Ρώσοι για να φύγουν είναι περιορισμένες, είπαν προηγουμένως στον Guardian οι άνθρωποι που τράπηκαν σε φυγή από τη χώρα.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, τέσσερις από τις πέντε χώρες της ΕΕ που συνορεύουν με τη Ρωσία ανακοίνωσαν ότι δεν θα επιτρέπουν πλέον στους Ρώσους να εισέρχονται με τουριστική βίζα.

Τη Δευτέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί έκτακτη σύνοδος στην ΕΕ για να συζητηθεί το ζήτημα αυτό, της υποδοχής των Ρώσων που εγκαταλείπουν τη χώρα εν μέσω της επιστράτευσης.

 

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση