HomeΚΡΗΤΗΟ Σκανδιναβός tour operator Detur αναστέλλει τις δραστηριότητές του – Έχει πρόγραμμα και προς Κρήτη

Ο Σκανδιναβός tour operator Detur αναστέλλει τις δραστηριότητές του – Έχει πρόγραμμα και προς Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

O Σκανδιναβός tour operator Detur αναστέλλει τις δραστηριότητές του και ακυρώνει όλα τα ταξίδια τσάρτερ για το υπόλοιπο του έτους, όπως ανέφερε η δημόσια τηλεόραση της Σουηδίας SVT.

Η αναστολή των επιχειρησιακών του δραστηριοτήτων αποφασίστηκε προκειμένου η εταιρεία να προχωρήσει σε ενίσχυση της κεφαλαιακής της βάσης και στην αναδιάρθρωση της εταιρικής οργάνωσης.

Η Detur έχει προγράμματα διακοπών στη Ρόδο και την Κρήτη στην Ελλάδα, στην Τουρκία και στη Γκραν Κανάρια στην Ισπανία.

Οι Σκανδιναβοί πελάτες του Detur φέρεται να αντιμετώπισαν προβλήματα με το ταξιδιωτικό γραφείο τις τελευταίες ημέρες. Οι πελάτες που βρέθηκαν στην Τουρκία φέρεται να έχουν κληθεί να πληρώσουν μόνοι τους τη διαμονή, παρόλο που έχουν ήδη πληρώσει για το ξενοδοχείο ως μέρος του ταξιδιωτικού πακέτου.

Η Detur αρνείται ότι δεν έχει πληρώσει τους οικοδεσπότες για τη διαμονή των πελατών της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Central Finland, πάντως, αρκετοί Φινλανδοί τουρίστες που έκλεισαν σε ξενοδοχείο στην Αλάνια της Τουρκίας είχαν προβλήματα, καθώς το ξενοδοχείο ισχυρίστηκε ότι δεν πληρώθηκε από το Detur. Ένας από τους Φιλανδούς είπε στην εφημερίδα ότι η Detour έστειλε ένα φαξ στα αγγλικά συμβουλεύοντας τους πελάτες να πληρώσουν τον λογαριασμό του ξενοδοχείου και να στείλουν την απόδειξη στην εξυπηρέτηση πελατών της εταιρείας.

Το φαξ λέει ότι το Detur έχει πουληθεί σε μεγαλύτερη εταιρεία και όλες οι μεταφορές χρημάτων έχουν πλέον σταματήσει. Σύμφωνα με το μήνυμα, οι πελάτες θα πάρουν τα χρήματά τους πίσω όταν ο νέος ιδιοκτήτης αποκτήσει πρόσβαση στις οικονομικές συναλλαγές της εταιρείας που αγόρασε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Detur, που δημοσίευσε η SVT, εάν υπάρχουν τέτοια φαξ είναι πλαστά, καθώς η εταιρεία δεν τα είχε στείλει.

Η Φινλανδική Αρχή Ανταγωνισμού και Καταναλωτών (KKV) δήλωσε την Πέμπτη ότι θα διερευνήσει τα δημόσια προβλήματα του Detur μαζί με τις σκανδιναβικές αρχές. Το KKV ζήτησε από τον Detur να ξεκαθαρίσει άμεσα την κατάσταση.

Σύμφωνα με το KKV, οι ταξιδιώτες ή όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν σύντομα θα πρέπει να περιμένουν περισσότερες πληροφορίες.

Ο Detur δεν απάντησε στο αίτημα επικοινωνίας της δημόσιας τηλεόρασης της Σουηδίας STT την Πέμπτη, ώστε να αποσαφηνισθεί τι ακριβώς συμβαίνει στην εταιρεία.

tornosnews.gr