HomeHL-GreeceΤρεις δημοσκοπήσεις μετά τη ΔΕΘ δίνουν άνετο προβάδισμα στη ΝΔ

Τρεις δημοσκοπήσεις μετά τη ΔΕΘ δίνουν άνετο προβάδισμα στη ΝΔ

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κ.Μητσοτάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τρεις δημοσκοπήσεις από MRB, Pulse και GPO, που παρουσιάστηκαν μετά τις ομιλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, δίνουν προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ έως και 8 μονάδες.

Η μεγάλη δημοσκόπηση από τον ΣΚΑΪ και την Pulse που αποτυπώνει την τάση της κοινής γνώμης μετά τις παρουσίες των Κ. Μητσοτάκη, Αλ. Τσίπρα και Ν. Ανδρουλάκη στη ΔΕΘ, δείχνει τον Πρωθυπουργό και τη ΝΔ να βγαίνουν ενισχυμένοι.

Επιπλέον αποτυπώνεται ότι οι εκλογές είναι «παιχνίδι για δύο», καθώς το ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να κερδίζει από την υπόθεση των υποκλοπών, τουναντίον υποχωρεί, ενώ δεν αποκομίζει κέρδη ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρόθεση ψήφου, πριν από την εμφάνιση Μητσοτάκη στη ΔΕΘ η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ήταν στις 7,5 ποσοστιαίες μονάδες. Μετά την ομιλία Μητσοτάκη η ψαλίδα άνοιξε στις 8,5 μονάδες και μετά την ομιλία Τσίπρα «κλείδωσε» στις 8 μονάδες.

Η δύναμη των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων μετά την ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ διαμορφώνεται σύμφωνα με την Pulse:

ΝΔ: 34,5%,

ΣΥΡΙΖΑ: 26,5%,

ΠΑΣΟΚ: 12%,

ΚΚΕ: 5%,

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 4%,

ΜέΡΑ25: 3%

Ποιος εκφράζει καλύτερα τον μεσαίο χώρο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από 27% (προ ΔΕΘ) ανεβαίνει στο 28% στο ερώτημα «ποιος εκφράζει καλύτερα τον μεσαίο χώρο;». Ο Αλέξης Τσίπρας από 23% (προ ΔΕΘ) πέφτει στο 22%, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης από 16% ανέβηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα, στο 17%.

Παράσταση νίκης

Η ΝΔ διατηρεί το συντριπτικό προβάδισμα στο 56% με διαφορά 31 ποσοστιαίων μονάδων από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ που ανεβαίνει κατά μία μονάδα.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό σταθερό είναι το προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη τόσο πριν όσο και μετά τη ΔΕΘ.

Πριν από τη ΔΕΘ ο Κ. Μητσοτάκης συγκέντρωνε 38% έναντι 27% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 30% απάντησε «κανέναν από τους δύο».

Μετά την ομιλία του στη ΔΕΘ στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασε το ποσοστό του στο 39% έναντι 28% του Αλέξη Τσίπρα. «Κανένας από τους δύο» απάντησε το 29%.

MRB: Προβάδισμα 7,5% για τη ΝΔ

Νέα δημοσκόπηση από την MRB, που δημοσιεύθηκε χθες για λογαριασμό του OPEN, δείχνει τη διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώνεται στις 7,5 μονάδες.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως τις 21 Σεπτεμβρίου, μετά την παρουσία των πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ, μεταξύ 1.000 ατόμων.

MRB: Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 7,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 31,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,8%, το ΠΑΣΟΚ 11,7%, το ΚΚΕ 5,3%, η Ελληνική Λύση 4,4%, το ΜέΡΑ25 3,7%, και ακολουθούν οι Έλληνες για την Πατρίδα 2,3%, η Εθνική Δημιουργία 1,1%, άλλο κόμμα 4%, αναποφάσιστοι 12,4%.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Καταλληλότερο για πρωθυπουργό κρίνει το 38,9% τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 29% τον Αλέξη Τσίπρα, το 22,3% κανέναν από τους δύο και 9,8% απαντά ΔΞ/ΔΑ.

GPO: Προβάδισμα 7,3% για τη ΝΔ

Με διαφορά 7,3 % προηγείται η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με τη μεγάλη δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του Star. Η δημοσκόπηση καταγράφει το πόσο επηρεάσθηκε το πολιτικό σκηνικό από την παρουσία και τις εξαγγελίες των πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη το διάστημα 19-21 Σεπτεμβρίου, σε δείγμα 1.200 ατόμων.

GPO: Πρόθεση ψήφου

Στο ερώτημα για την πρόθεση ψήφου, τα ποσοστά των απαντήσεων ήταν:

ΝΔ 32,7%

ΣΥΡΙΖΑ 25,4%

ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ 10,9%

ΚΚΕ 5,3%

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3,8%

ΜέΡΑ25 2,2%

ΕΛΛΗΝΕΣ 1,7%

ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 1,5%

ΑΛΛΟ 3,9%

ΛΕΥΚΟ – ΑΚΥΡΟ 1,1%

ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ 1,7%

ΔΕΝ ΞΕΡΩ/ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ 9,8%

Η «μάχη» της ΔΕΘ: Νικητής ο Κ. Μητσοτάκης

Θετικά ή μάλλον θετικά κρίνει τη συνολική παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και τις εξαγγελίες του το 50,7% των ερωτωμένων πολιτών. Την αντίστοιχη εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα την κρίνει θετικά ή μάλλον θετικά το 36.4 % (και αρνητικά ή μάλλον αρνητικά το 58,5%).

Η «πληρωμένη» απάντηση Μητσοτάκη σε Ερντογάν στη ΔΕΘ κέρδισε τους πολίτες

Όσον αφορά το ποιος αρχηγός έπεισε περισσότερο τους πολίτες, με βάση όσα είπαν ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ, το 41,7% απαντά ο Κ. Μητσοτάκης, το 30,7% ο Α. Τσίπρας και το 24,2% «κανένας από τους δύο».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση