HomeΚΟΣΜΟΣΑποχώρησε από συνέντευξη ο πρόεδρος του Ιράν επειδή η Κριστιάν Αμανπούρ δεν φόρεσε μαντίλα

Αποχώρησε από συνέντευξη ο πρόεδρος του Ιράν επειδή η Κριστιάν Αμανπούρ δεν φόρεσε μαντίλα

Τι ανέφερε σε ανάρτησή της

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραίσι ακύρωσε συνέντευξη με την Κριστιάν Αμανπούρ του όταν η γνωστή δημοσιογράφος αρνήθηκε να ενδώσει στην απαίτηση ανθρώπων της ομάδας του να φορέσει μαντίλα.

Η επικεφαλής διεθνής παρουσιάστρια του CNN που έχει επίσης εκπομπή στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο των ΗΠΑ PBS, δήλωσε ότι ήταν έτοιμη για τη συνέντευξη την Τετάρτη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, όταν ένας βοηθός της επέμεινε να καλύψει τα μαλλιά της.

«Αρνήθηκα ευγενικά. Βρισκόμαστε στη Νέα Υόρκη, όπου δεν υπάρχει νόμος ή παράδοση σχετικά με τη μαντίλα», έγραψε στο Twitter η Αμανπούρ, η οποία γεννήθηκε στη Βρετανία από πατέρα Ιρανό.

«Τόνισα ότι κανένας προηγούμενος Ιρανός πρόεδρος δεν το απαιτούσε αυτό όταν τους έπαιρνα συνεντεύξεις εκτός Ιράν», ανέφερε.

«Είπα ότι δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω σε αυτόν τον πρωτοφανή και απροσδόκητο όρο».

Ανέβασε μια φωτογραφία της ίδιας – χωρίς μαντίλα – να κάθεται μπροστά σε μια άδεια καρέκλα όπου θα βρισκόταν ο Ραΐσι.

Ένας σύμβουλος του Ραΐσι, ενός σκληροπυρηνικού κληρικού, είπε στην Αμανπούρ ότι επέμενε στη μαντίλα λόγω «της κατάστασης στο Ιράν», είπε.

Το Ιράν κλυδωνίζεται εδώ και μια εβδομάδα από βίαιες διαδηλώσεις μετά τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί, η οποία πέθανε μετά τη σύλληψή της από την αστυνομία ηθών που εφαρμόζει τους κανόνες των κληρικών για το πώς ντύνονται οι γυναίκες.

Μια μη κυβερνητική ομάδα ανέφερε ότι τουλάχιστον 31 Ιρανοί πολίτες έχουν σκοτωθεί κατά την καταστολή των διαδηλώσεων, στις οποίες γυναίκες εθεάθησαν να καίνε μαντίλες.

ertnews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση