HomeHL-GreeceΝέο παραλήρημα Ερντογάν: Μητσοτάκης-Δένδιας ζουν στον κόσμο τους

Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Μητσοτάκης-Δένδιας ζουν στον κόσμο τους

«Μάθημα ανθρωπισμού» η ομιλία στον ΟΗΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το κρεσέντο παραλογισμού και ακραίων δηλώσεων συνεχίζει και σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά το «σόου» στον ΟΗΕ με τις φωτογραφίες βρεφών.

Μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους στο Κέντρο Turkevi στη Νέα Υόρκη, δύο ημέρες μετά την αδιανόητη «παράσταση» που έδωσε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου κατηγόρησε την Ελλάδα για πνιγμούς βρεφών μεταναστών, παρουσιάζοντας δήθεν σχετικές φωτογραφίες, ο πρόεδρος της Τουρκίας προέβη ξανά σε νέα κλιμάκωση της ρητορικής του.

«Θέλαμε να δώσουμε στον κόσμο ένα μάθημα ανθρωπισμού, δείχνοντας τις φωτογραφίες αυτών των νεκρών μωρών, και πιστεύω ότι έχουμε διδάξει αυτό το μάθημα» ανέφερε ο Ερντογάν, τονίζοντας ότι, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, είχε την ευκαιρία να υποστηρίξει την ομιλία του με διάφορες «οπτικές αποδείξεις».

«Μία από τις φωτογραφίες που έδειξα ήταν το νεκρό σώμα του εννέα μηνών Asim και του 4χρονου Abdulvahab, που έχασαν τη ζωή τους όταν το ελληνικό λιμενικό βύθισε τις βάρκες τους» σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος, σχολιάζοντας μάλιστα ότι είναι «αδύνατο να μη συγκινηθεί κανείς όταν δει αυτές τις οδυνηρές φωτογραφίες».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του την Τρίτη, ο Ερντογάν κατηγόρησε την Ελλάδα για τη «δίωξη» των μεταναστών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας: «Η Ελλάδα μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο για τους πρόσφυγες με τις παράνομες και απερίσκεπτες απωθήσεις της».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τόσο Άγκυρα όσο και οι παγκόσμιες οργανώσεις για τα δικαιώματα έχουν επανειλημμένα καταδικάσει την παράνομη πρακτική της Ελλάδας να απωθεί (pushback) αιτούντες άσυλο πίσω στα τουρκικά ύδατα και να τους απαγορεύει την είσοδο, λέγοντας ότι παραβιάζει τις ανθρωπιστικές αξίες και το διεθνές δίκαιο θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές ευάλωτων μεταναστών, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών.

Ερντογάν: Ο Δένδιας δεν είναι συνομιλητής μου, αν θέλει, ας μιλήσει με τον Τσαβούσογλου -Μητσοτάκης και Δένδιας ζουν στον κόσμο τους

Σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, που κάλεσε την Τουρκία να απαντήσει γιατί η ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη κάποτε αριθμούσε 100.000 και τώρα έχει μειωθεί σε λιγότερα από 5.000 άτομα, ο Ερντογάν είπε: «Δεν έχω πολλά να πω για την Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, δεν είναι συνομιλητής μου, αν πρόκειται να μιλήσει, ας μιλήσει με τον Τσαβούσογλου».

Συνεχίζοντας την προκλητικότητα, ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ότι η Άγκυρα δεν έδιωξε κανέναν Έλληνα από τη χώρα κατά τη διάρκεια της θητείας του, προσθέτοντας ότι η κυβέρνησή του δεν επιθυμεί μείωση του ελληνικού πληθυσμού στη χώρα, όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

«Για παράδειγμα, όταν ταξίδευα στην Bozcaada ή στην Gokceada, πάντα ρωτούσα τους ελάχιστους Έλληνες πολίτες που ζούσαν εκεί: «Πού είναι τα παιδιά σας;». » Στην Αμερική», μου απαντούσαν, και τους έλεγα να τα φέρουν να ζήσουν εδώ. «Δεν μπορώ να φέρω το παιδί μου από την Αμερική», μου έλεγαν. Τι δείχνει αυτό; Σημαίνει ότι δεν θέλουν να ζήσουν στην Τουρκία. Η πόρτα μας είναι πάντα ανοιχτή. Όμως ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δεν τα γνωρίζει αυτά. Ζουν στον κόσμο τους», ανέφερε ο Ερντογάν.

Είπε, τέλος, ότι η Ελλάδα συνεχίζει να ακολουθεί «καταπιεστικές πολιτικές» κατά της μουσουλμανικής τουρκικής μειονότητας.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση