HomeUncategorizedΑποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής

Κατήγγειλε “παρωδία διερεύνησης” και προσπάθεια της ΝΔ να κλείσει άρον άρον τη διαδικασία. Για “παρωδία” έκανε λόγο και το ΜεΡΑ25.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαρκή και πεισματική επιχείρηση συσκότισης στην υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ και αποχώρησε από τη συνεδρίαση, μιλώντας για “παρωδία διερεύνησης”.

Σημειώνεται ότι η αντιπολίτευση πρότεινε χθες, εφόσον η εκπρόσωπος της Intellexa απουσίαζε στο εξωτερικό, να γίνει η κατάθεσή της στην Εξεταστική μέσω τηλεδιάσκεψης, ώστε οι βουλευτές να ρωτούν απευθείας και να παίρνουν απαντήσεις σε πραγματικό χρόνο.

Η ΝΔ αντέταξε (και επέβαλε, αφού έχει την πλειοψηφία στην Επιτροπή) να της σταλούν γραπτώς οι ερωτήσεις και εκείνη να αποστείλει τις απαντήσεις επίσης γραπτώς.

Η αντιπολίτευση μίλησε για “κατάθεση με σκονάκι” να σχολιάζουν ειρωνικά ότι μόνο οι δημοσιογραφικές συνεντεύξεις γίνονται γραπτώς όταν ο συνεντευξιαζόμενος βρίσκεται στο εξωτερικό.

Κατόπιν τούτων, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε αίτημα να κληθεί στην Επιτροπή ο Φέλιξ Μπίτζιος, ο οποίος μετείχε στην εν λόγω εταιρεία μέχρι τον περσινό Ιούνιο, ενώ, παράλληλα, εκπροσωπούσε, μέχρι τον περσινό Νοέμβριο, το υποκατάστημα της Feroveno στην Ελλάδα, εταιρείας που επίσης ανήκει στο πλέγμα εταιρειών της Intellexa, ως τον Νοέμβριο του 2021.

Ούτε αυτό το αίτημα έγινε δεκτό, γεγονός που οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγγείλει την κυβερνητική πλειοψηφία ότι “κλείνει άρον άρον” τις εργασίες της Εξεταστικής, αρνούμενη να καλέσει άλλους μάρτυρες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση