HomeHL-TOPΜε καταθέσεις πρώην αιρετών ξεκίνησε η δίκη για την υπεξαίρεση στη Γαύδο

Με καταθέσεις πρώην αιρετών ξεκίνησε η δίκη για την υπεξαίρεση στη Γαύδο

Πρωτόδικα ο ταμίας είχε καταδικαστεί σε ισόβια φυλάκιση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με καταθέσεις πρώην αντιδημάρχων και δημάρχων ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης η δίκη του ταμία της Γαύδου στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Χανίων.

Σημειώνεται ότι πρωτόδικα ο ταμίας είχε καταδικαστεί για την υπεξαίρεση 578.000 ευρώ σε ισόβια φυλάκιση.

Αποφυλακίσθηκε όμως ύστερα από 22 μήνες μετά από αίτημα να μείνει ελεύθερος μέχρις ότου γίνει και το Εφετείο.

«Μου έδινε πλαστά στοιχεία συνέχεια» τόνισε ο πρώην δήμαρχος κ. Βαγγέλης Λαμπάκης συμπληρώνοντας πως μόλις εντόπισε την υπεξαίρεση ενημέρωσε την εισαγγελία και το γ.γ. της περιφέρειας Κρήτης.

Η επίσης πρώην δήμαρχος Γαύδου κ. Ευαγγελία Καλλινίκου κατέθεσε πως αναζήτησε που πήγαν τα χρήματα και βρήκαν ότι πήγαιναν στον προσωπικό λογαριασμό του ταμία. Επίσης είπε πως μετά την καταδίκη του ο κατηγορούμενος ήλθε σε επαφή μαζί της και έστειλε γράμμα στο Δημοτικό Συμβούλιο με το οποίο ζητούσε συγνώμη από τον πρώην δήμαρχο κ. Λαμπάκη και να δεχτούν ως αποζημίωση την περιουσία του πατέρα του. Σημείωσε επίσης πως μαζί με τη βλάβη σε βάρος του Δήμου το ποσό φτάνει το 1.780.000 και η περιουσία του πατέρα του με βάση έκθεση εκτιμητή είναι πολύ μικρή και δεν μπορούσε να μεταβιβαστεί. Είπε επίσης ότι διεκδικούν τουλάχιστον το ποσό της υπεξαίρεσης και ο κατηγορούμενος δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ.

Ο νυν αντιδήμαρχος κ. Μαραβελάκης κατέθεσε πως έχει κάνει ενέργειες ο κατηγορούμενος να επιστρέψει το ποσό αλλά προσκρούει η υπόθεση σε κάποια μεγάλη οφειλή στη ΔΟΥ. Ο ιερέας πατέρας του κατηγορούμενου δήλωσε πως παραχωρεί όλη τη περιουσία του στο δήμο Γαύδου ως αποζημίωση αλλά δεν μπορεί να κάνει τη μεταβίβαση λόγω ενός χρέους στη ΔΟΥ με βάση το οποίο δεν μπορεί να πάρει φορολογική ενημερότητα.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ζήτησε συγνώμη για τις πράξεις του ομολογώντας την ενοχή του.

Στην πρόταση της η εισαγγελέας ζήτησε την καταδίκη του κατηγορούμενου με βάση την ευμενέστερη νέα νομοθεσία. Ένοχος για υπεξαίρεση και πλαστογραφία αθώος για τη νομιμοποίηση εσόδων και να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς.

Το ελαφρυντικό της μεταμέλειας θα μπορούσε να δοθεί αν είχε επιστραφεί κάποιο ποσό στο Δήμο.

Haniotika-nea.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση