HomePost ItΧάρης Μαμουλάκης: Δημιουργούν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα. Θα βρουν απέναντι το σύνολο της κοινωνίας

Χάρης Μαμουλάκης: Δημιουργούν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα. Θα βρουν απέναντι το σύνολο της κοινωνίας

«Ο Κ. Μητσοτάκης έχει την αίσθηση ότι το κράτος του ανήκει»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή την ψήφιση αργά το βράδυ της Τετάρτης 21/9, του νόμου του Υπουργείου Οικονομικών που προαναγγέλλει νέες ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών, άμεσες και έμμεσες, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο Κ. Μητσοτάκης έχει την αίσθηση ότι το κράτος του ανήκει. Ότι η δημόσια περιουσία αποτελεί τσιφλίκι του. Με το νέο νόμο για την ιδιωτικοποίηση δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών, επί της ουσίας, ανοίγει διάπλατα την κερκόπορτα του εργασιακού μεσαίωνα. Υλοποιεί πρακτικές κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων για τους νέους εργαζόμενους, κατάργησης της πλήρους απασχόλησης, εδραίωσης συνθηκών ενοικίασης εργαζομένων. Επεκτείνει το τραγικό μοντέλο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ στο δημόσιο τομέα, αδιαφορώντας ακόμη και για την πρόσφατη έκθεση του Συνηγόρου του Καταναλωτή Λευτέρη Ζαγορίτη, που αναδεικνύει τις αυξήσεις στην ενέργεια κατά 77% το 2021, πολύ πριν αρχίσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, την στρέβλωση του ανταγωνισμού, την αδιαφάνεια και την ασυδοσία που επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερο το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Εταιρική διακυβέρνηση για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, σημαίνει κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας εις βάρος της κοινωνίας. Εις βάρος των πολλών.

Ο Αλέξης Τσίπρας από την Θεσσαλονίκη, κατέθεσε το αξιόπιστο και ρεαλιστικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για την αντιμετώπιση της νέας κρίσης. Ένα πρόγραμμα με γνώμονα την στήριξη των πολλών, που οδηγεί σε δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη. Σε μια δίκαιη κοινωνία. Αυτό το πρόγραμμα έχει κερδίσει ήδη την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας. Και αυτό θα φανεί την ώρα της κάλπης. Τότε που θα επιλεγεί η νέα, προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου.».

Διαφήμιση
Διαφήμιση