HomeHL-TOPΣυννεφιασμένος σήμερα ο καιρός

Συννεφιασμένος σήμερα ο καιρός

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού σήμερα Πέμπτη, με περεταίρω πτώση της θερμοκρασίας, ενώ από το Σάββατο (24/9) η χώρα εισέρχεται σε νέα φάση με ζέστη και πτώση της έντασης των ανέμων.

Οι άνεμοι σήμερα θα πνέουν βόρειοι, με εντάσεις έως 6 μποφόρ, γεγονός που θα φέρει τη νέα πτώση του υδράργυρου. Το σκηνικό αυτό αναμένεται να διατηρηθεί και την αύριο Παρασκευή, πριν τη σημαντική βελτίωση που θα παρουσιάσει ο καιρός το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα, από το Σάββατο (24/9) η χώρα εισέρχεται σε νέα φάση με καλό καιρό και την ένταση των ανέμων να πέφτει. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τις επόμενες ημέρες η μέγιστη θερμοκρασία να ανεβαίνει σταδιακά.

ΕΜΥ: Η πρόγνωση του καιρού ανά περιοχή για σήμερα Πέμπτη

Σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, σήμερα Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, στα Δωδεκάνησα και τη βορειοδυτική χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και τα νότια. Τα φαινόμενα, τα οποία τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια σταδιακά θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στην ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα νότια. Στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα φθάσει τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Κρήτη

Nεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και στην Κρήτη και τις δυτικές Κυκλάδες μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στις Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση