HomeCity GuideΜουσικές συναντήσεις από την Κρήτη στο Μπουένος Άιρες

Μουσικές συναντήσεις από την Κρήτη στο Μπουένος Άιρες

Στις Κάτω Αρχάνες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Αργεντινός μαέστρος Luis Borda, από τους λαμπρότερους εκπροσώπους του Tango Nuevo στην Ευρώπη και τον κόσμο, μαζί με την Ελληνίδα ερμηνεύτρια από την Κρήτη, Γεωργία Βεληβασάκη, σε μια απρόσμενη μουσική συνάντηση στις Κάτω Αρχάνες Ηρακλείου.

Στο πρόγραμμά τους η φλογερή και νοσταλγική μουσική του Μπουένος Άιρες μεταπλάθεται από την ομορφιά των αυτοσχεδιασμών και τη συνθετική δύναμη του Αργεντινού δεξιοτέχνη κιθαριστή, σμίγοντας με μια μαγική μεσογειακή φωνή του τόπου μας. Σαγηνευτικές μελωδίες, αργεντίνικα tangos, ορμητικοί ρυθμοί, milonga, chacarera, αλλά και αναφορές στην κρητική μουσική παράδοση, αισθήματα βαθιά δύο κόσμων που τους ενώνει η μουσική και η θάλασσα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022, στις 9 το βράδυ στον υπαίθριο αμφιθεατρικό χώρο «17 Λουκούμια Zominalis Συνεργείο» (Κάτω Αρχάνες, Ηράκλειο Κρήτης).

Θα ακουστούν, επίσης, τραγούδια από την κοινή τους δισκογραφική εργασία “Encuentros y Despedidas” (Συναντήσεις και Αποχαιρετισμοί) που κυκλοφορεί σε βινύλιο και cd από τον Μετρονόμο.

Στη βραδιά θα συμμετάσχουν με τη φρεσκάδα της νιότης τους, η Ανδρονίκη Δερμιτζάκη (κρητική λύρα) και ο Δημήτρης Παπαδάκης (λαούτο).

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022, στον ίδιο χώρο, θα γίνει ένα workshop αργεντίνικης κιθάρας με τον Luis Borda.

Ελεύθερη είσοδος (περιορισμένες θέσεις)

Κρατήσεις / Οδηγίες προσέλευσης: 698 114 8335

Η εκδήλωση αποτελεί συνδιοργάνωση του λογοτεχνικού περιοδικού «ΑΠΙΚΟ», του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» και της Περιφέρειας Κρήτης. Υλοποιείται με την ευγενική φιλοξενία του «17 Λουκούμια Zominalis Συνεργείο», ενώ έχει την υποστήριξη και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση