HomeHL-WorldΣε παρεκκλήσι του Γουίνδσορ ο τάφος της βασίλισσας Ελισάβετ – Θα μπορεί να τον επισκεφθεί το κοινό

Σε παρεκκλήσι του Γουίνδσορ ο τάφος της βασίλισσας Ελισάβετ – Θα μπορεί να τον επισκεφθεί το κοινό

Οι πύλες θα ανοίξουν στις 29 Σεπτεμβρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας μονοπώλησε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης όχι μόνο στη Βρετανία, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ βρίσκεται πια στην τελευταία της κατοικία, έχοντας στο πλευρό της τον σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο και τους γονείς της.

Τα ονόματα των τεσσάρων κοσμούν πλέον τη μαύρη μαρμάρινη πλάκα που βρίσκεται στο εσωτερικό του George VI Memorial Chapel εντός του κάστρου του Γουίνδσορ.

Εκεί πραγματοποιήθηκε και η ιδιωτική τελετή της βασιλικής οικογένειας μετά την κρατική κηδεία που πραγματοποιήθηκε στο Αββαείο του Γουέστμίνστερ.

Όπως ανακοινώθηκε από το Μπάκιγχαμ, η πλάκα που αρχικά έγραφε μόνο τα ονόματα του βασιλιά Γεωργίου ΣΤ’ και της βασιλομήτωρ Ελισάβετ, έχει επάνω και τα ονόματα της βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Φίλιππου, μιας και ο τελευταίος δεν είχε ταφεί εκεί μέχρι να φύγει από τη ζωή η βασίλισσα.

Και οι τέσσερις ήταν μέλη του Τάγματος της Περικνημίδας, που έχει ως έδρα το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο Γουίνδσορ, ενώ η μαρμάρινη πλάκα φέρει και το σταυρό του τάγματος.

Επισκέψιμος ο τάφος της βασίλισσας Ελισάβετ

Αν και το κάστρο του Γουίνδσορ είναι κλειστό αυτή την περίοδο για το κοινό, αναμένεται να ανοίξει ξανά τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι πύλες θα ανοίξουν στις 29 Σεπτεμβρίου, με τους επισκέπτες του κάστρου να μπορούν να δουν από κοντά και το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου και τους τάφους των βασιλέων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η γενική ξενάγηση στο Κάστρο του Γουίνδσορ κοστίζει για τους ενήλικες 28,50 λίρες και 15,50 λίρες για τα παιδιά.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση