HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΜάρθα Καραγιάννη: «Θρίλερ» με την αποτέφρωση της σορού

Μάρθα Καραγιάννη: «Θρίλερ» με την αποτέφρωση της σορού

Γιατί δεν επιτρέπουν οι αρχές να αποτεφρωθεί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η τελευταία επιθυμία της Μάρθας Καραγιάννη ήταν η σορός της να αποτεφρωθεί. Μάλιστα, η ίδια είχε αφήσει ιδιόχειρο σημείωμα, στο οποίο αναφέρει την επιθυμία της.

Ωστόσο, ένα λάθος από το γραφείο τελετών δημιούργησε πρόβλημα στην αποτέφρωση της σορού, η οποία παραμένει εκεί. Σύμφωνα με πληροφορίες αντί να σταλεί από το γραφείο τελετών το ιδιόχειρο σημείωμα στο ληξιαρχείο, ώστε να εκδοθεί η ληξιαρχική πράξη θανάτου, έστειλαν μια υπεύθυνη δήλωση της στενής φίλης της ηθοποιού, της κυρίας Ντόρας Ντούμα, η οποία και γνώριζε για την επιθυμία της Μάρθας Καραγιάννη.

Από το ληξιαρχείο δεν έκαναν δεκτή την υπεύθυνη δήλωση και ζήτησαν να υπογράψει συγγενής μέχρι δεύτερου βαθμού, όπως ορίζει ο νόμος. Ωστόσο, τέτοιος συγγενής δεν υπάρχει και έτσι συνεχίζεται το πρόβλημα με τη σορό της ηθοποιού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπάρχει μια ανιψιά της Μάρθας Καραγιάννη, η οποία εάν χρειαστεί θα υπογράψει την υπεύθυνη δήλωση, αλλά και πάλι είναι τρίτου βαθμού.

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη σορό της Μάρθας Καραγιάννη, η οποία ήθελε να αποτεφρωθεί, δεν είναι κάτι καινούργιο, όπως ανέφερε στο protothema.gr ο κ. Αντώνης Αλακιώτης, ιδρυτής του αποτεφρωτηρίου στη Ριτσώνα, καθώς όσοι θέλουν να αποτεφρωθούν χρειάζεται υπεύθυνη δήλωση συγγενών πρώτου ή δευτέρου βαθμού προκείμενου να γίνει αποδεχτή η επιθυμία τους.

«Για ακόμη μια φορά αναδεικνύεται μια μεροληπτική αντίληψη εναντίον της απόφασης για αποτέφρωση. Και ρωτάμε γιατί όταν πρόκειται για ταφή για να εκδοθεί ληξιαρχική πράξη δεν χρειάζεται υπεύθυνη δήλωση των συγγενών και χρειάζεται για την αποτέφρωση;» ανέφερε ο κ. Αλακιώτης στο protothema.gr.

Από την πλευρά της η φίλη της Μάρθας Καραγιάννη, Ντόρα Ντούμα σε δηλώσεις της στον Alpha ανέφερε σχετικά με το θέμα που έχει δημιουργηθεί: «Πρέπει να σεβαστούν την επιθυμία της! Δεν μπορώ να μην πραγματοποιήσω την τελευταία επιθυμία της Μάρθας».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση