HomeCity GuideΔημοτική Πινακοθήκη Χανίων: «Το πάθος του ορατού: Έργα από τη Συλλογή Αντώνη και Άζιας Χατζηϊωάννου»

Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων: «Το πάθος του ορατού: Έργα από τη Συλλογή Αντώνη και Άζιας Χατζηϊωάννου»

Έως την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ημέρα που θα πέσει η αυλαία της ιδιαιτέρως επιτυχημένης έκθεσης με 104 έργα ζωγραφικής 64 σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών της συλλογής του Αντώνη και της Άζιας Χατζηιωάννου υπό τον τίτλο το “Το πάθος του ορατού”, που διοργανώνεται από τη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης, Ελισάβετ Πλέσσα, το φιλότεχνο κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει αθέατες πλευρές της. Αφορμή θα αποτελέσει η ομιλία -ξενάγηση που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί από τον ζωγράφο, καθηγητή στο Πολυτεχνείο Κρήτης και αντιπρόεδρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων, Δημήτρη Ανδρεαδάκη.

Το θέμα της ομιλίας που θα ξεκινήσει στις 20.00 είναι «Η δημιουργική όραση- Το μάτι και το βλέμμα» και αποτελεί συνέχεια της ομιλίας που δόθηκε την προηγούμενη Πέμπτη με το ίδιο θέμα.

Η πλούσια συλλογή του ζεύγους Χατζηιωάννου, που αριθμεί πλέον των 1.200 έργων, επιστρέφει στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, όπου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πριν από 15 χρόνια για να γιορτάσει ένα ορόσημο: τη συμπλήρωση 40 χρόνων από τη γέννησή της και να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο έναν κύκλο, έτοιμη να ανοίξει έναν επόμενο.

Για την έκτη κατά σειρά παρουσίαση μέρους της συλλογής Χατζηιωάννου επιλέχθηκε να δοθεί έμφαση σε νέα αποκτήματα και σε έργα που δεν είχαν εκτεθεί στα Χανιά το 2007, χωρίς, ωστόσο, να απουσιάσουν και από τη νέα διοργάνωση και ορισμένα έργα- πυλώνες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση