HomeΕΛΛΑΔΑΣυμβουλές για να αποφύγετε κακοτοπιές στις ενοικιάσεις αυτοκινήτου

Συμβουλές για να αποφύγετε κακοτοπιές στις ενοικιάσεις αυτοκινήτου

Τι να προσέξετε στην ενοικίαση αυτοκινήτου Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ενοικίαση αυτοκινήτου μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια όταν κάποιος διοργανώνει ένα ταξίδι και ρυθμίζει όλες τις λεπτομέρειες.

Αφενός νοικιάζοντας ένα όχημα για να εξερευνήσει νέους τόπους δε θα καταπονήσει το δικό του όχημα, αφετέρου και ειδικά αν πρόκειται για εξορμήσεις στη φύση, χρειάζεται το κατάλληλο όχημα.

Αυτό μπορεί να μην το διαθέτει ένας κάτοικος της πόλης, που για τις καθημερινές του ανάγκες χρησιμοποιεί ένα αυτοκίνητο πόλης.

Η λίστα με τα πλεονεκτήματα της ενοικίασης ενός αυτοκινήτου θα μπορούσε να συνεχιστεί, ωστόσο γεγονός είναι, ότι πριν προβεί κανείς στην ενοικίαση, θα πρέπει να είναι πλήρως ενήμερος για μερικά ζητήματα, που πιθανόν να τον δυσκολέψουν.

Γνωρίζοντας τις δυσκολίες, που μπορεί να προκύψουν, θα είναι κατάλληλα προετοιμασμένος σαν ένας πολύπειρος ταξιδιώτης.

Ένα κοινό ζήτημα που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι ενοικιάζοντας αυτοκίνητο είναι οι κακοί επαγγελματίες. Αυτό σημαίνει, ότι πριν ολοκληρώσει κάποιος την κράτησή του σε μια εταιρεία, πρέπει να ψάξει στην αγορά ποιες εταιρείες υπάρχουν, τα σχόλια των καταναλωτών, να δει σχετικές αξιολογήσεις και να ενημερωθεί γύρω από τις πολιτικές εκάστοτε εταιρείας.

Όλα αυτά είναι απαραίτητα, καθώς υπάρχουν κι εκείνοι, που επιχειρούν για παράδειγμα να χρεώσουν ζημίες των οχημάτων, που έχουν γίνει από άλλους πελάτες ή ακόμη και από το ίδιο τους το προσωπικό, στον επόμενο που θα παραλάβει το όχημα.

Τι να προσέξετε στην ενοικίαση αυτοκινήτου Αθήνα

Για να μη βρεθείτε στη θέση να πληρώνετε- κυριολεκτικά- τα σπασμένα άλλων, βεβαιωθείτε πριν την ενοικίαση αυτοκινήτου Αθήνα, ότι το αμάξι είναι σε καλή κατάσταση και παραμένει ασφαλές, ακολουθώντας τα κάτωθι:

1)Ελέγξτε για τυχόν χτυπήματα ή γδαρσίματα σε όλες τις εξωτερικές επιφάνειες το οχήματος, συμπεριλαμβανομένης της οροφής.

Υπάρχουν εταιρείες, που στέλνουν χρεώσεις μέχρι και μήνες μετά την παράδοση του οχήματος, οπότε είναι δύσκολο να προσκομίσει αποδείξεις κάποιος, ότι δεν προκάλεσε εκείνος τη ζημιά. Εάν εντοπίσετε οτιδήποτε καταγράψτε το στο συμφωνητικό σας.

Τέλος βγάλτε φωτογραφίες του οχήματος για να αποδείξετε σε τι κατάσταση βρισκόταν, όταν το παραλάβατε και στείλτε τις με mail στον εαυτό σας. Έτσι θα είναι βέβαιο και το πότε έγινε η λήψη των εικόνων για του λόγου το αληθές.

2)Ελέγξτε τα λάστιχά σας για να βεβαιωθείτε, ότι είναι κατάλληλα φουσκωμένα και ότι δεν έχουν φθαρεί οι αυλακώσεις ή ότι δεν παρουσιάζουν κάποια φθορά, που θα μπορούσε να προκαλέσει πρόβλημα στη μετακίνηση.

3)Eλέγξτε τον χιλιομετρητή. Σαν γενικός κανόνας ισχύει, ότι ένα ενοικιαζόμενο όχημα με πάνω από 50.000 χιλιόμετρα, θα πρέπει να αποσύρεται από τον στόλο και να ανανεώνεται.

Παρόλα αυτά από την περίοδο της πανδημίας κι έπειτα πιθανόν να έχει αλλάξει αυτό το όριο. Λόγω της μειωμένης παραγωγής οχημάτων από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, οι εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτων δεν μπορούσαν να ανανεώσουν τον στόλο τους τακτικά.

Τι να προσέξετε στην ενοικίαση αυτοκινήτου Θεσσαλονίκη

Όπως σε κάθε μεγάλη πόλη, έτσι και στη Θεσσαλονίκη, υπάρχουν πολλές εταιρείες ενοικίασης και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Αναζητήστε μια εταιρεία για ενοικίαση αυτοκινήτου Θεσσαλονίκη που θα σας απαντούν σε κάθε απορία και θα σας παρέχουν τη σωστή πληροφόρηση τη στιγμή, που θα το χρειαστείτε.

Πριν παραλάβετε το όχημα και ξεκινήσετε τις περιηγήσεις σας, φροντίστε για τα ακόλουθα:

1)Ανοίξτε το πόρτ μπαγκάζ, βρείτε τη ρεζέρβα και βεβαιωθείτε, ότι είναι κατάλληλα φουσκωμένη. Βεβαιωθείτε επίσης, ότι υπάρχει γρύλλος και κλειδί στο αμάξι, ώστε να αλλάξετε λάστιχο αν χρειαστεί.

2)Μπείτε στο αμάξι, ανάψτε το και αφήστε το να ζεσταθεί όσο ελέγχετε, ότι ο μετρητής γράφει «πλήρης» και κάντε τις απαραίτητες προσαρμογές της θερμοκρασίας.

3)Εξοικειωθείτε με το αμάξι. Προσαρμόστε τα καθίσματα και τους καθρέφτες, ανάψτε τα μεγάλα φώτα, ελέγξτε τα παράθυρα και τα κουμπιά με το οποία ανοίγουν, δοκιμάστε τους υαλοκαθαριστήρες, το φλας και γενικά κάντε όποια τέτοια μικροπροσαρμογή στο όχημα χρειάζεται.

Θυμηθείτε, ότι καθημερινά βρίζετε αυτούς τους οδηγούς, που κάνουν όλες αυτές τις διαδικασίες εν κινήσει, δημιουργώντας πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Μη γίνετε ένας από αυτούς.

4)Όταν τελειώσετε με όλα τα υπόλοιπα κάντε μια γρήγορη βόλτα γύρω από το σημείο παραλαβής. Στρίψτε, φρενάρετε, ακούστε. Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα ή ακούτε κάποιον περίεργο ήχο, καλύτερο να το εντοπίσετε τώρα παρά στον δρόμο.

5)Αν δεν είστε εξοικειωμένοι με την περιοχή, χρησιμοποιείστε το GPS. Οι περισσότερες εταιρείες είναι μακριά από το αεροδρόμιο και μπορεί, αντί να δοκιμάζετε το όχημα, όπως αναφέρεται πάνω, να χαθείτε στα στενά.

6)Αν σας αρέσει η μουσική, βρείτε τον σταθμό της προτίμησής σας πριν φύγετε από το σημείο παραλαβής. Το να προσπαθείτε ενόσω οδηγείτε να βρείτε έναν σταθμό σε μια πόλη, με την οποία δεν είστε εξοικειωμένος, δεν είναι καλή ιδέα.

Η διαδικασία που τηρείται κατά την ενοικίαση αυτοκινήτου είναι απλή, το ίδιο και οι κρατήσεις. Με λίγη έρευνα αγοράς και εστίαση της προσοχής στις προαναφερθείσες παραμέτρους, όλη η διαδικασία θα είναι παιχνιδάκι.