HomeHL-9Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ, Live εικόνα: Στο Γουίνδσορ η σορός της

Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ, Live εικόνα: Στο Γουίνδσορ η σορός της

Η νεκρική πομπή της βασίλισσας Ελισάβετ έφθασε στο Γουίνσδορ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα τελευταία στάδιά της περνά η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, καθώς η σορός της έφθασε στο Γουίνδσορ.

Από την Αψίδα του Ουέλινγκτον, ως το Γουίνδσορ, η μεταφορά της σορού της βασίλισσας Ελισάβετ έγινε με νεκροφόρα. Πλήθος κόσμου κατά μήκος της διαδρομής είχε συγκεντρωθεί και έραινε με λουλούδια την σορό της βασίλισσας.

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ έφθασε στο Γουίνδσορ. Τιμητικά αγήματα ακολουθούν και προηγούνται της σορού της και την οδηγούν ως την είσοδο του κάστρου, όπου ήταν η χειμερινή της κατοικία τα τελευταία χρόνια.

Εντός του κάστρου του Γουίνδσορ θα γίνει και η τελευταία νεκρική πομπή. Θα ακολουθήσει η κηδεία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Θα παρασταθούν 800 άτομα, η οικογένεια και άνθρωπου του παλατιού, άνθρωποι που εργάστηκαν για την βασίλισσα Ελισάβετ και εκπρόσωποι της Κοινοπολιτείας.

Πρόκειται ουσιαστικά για την τέταρτη φάση της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ.

Είχαν προηγηθεί:

Η κηδεία παρουσία 2.000 VIPS στο Αββαείο του Γουέστμινστερ.

Η 45λεπτη νεκρική πομπή στους δρόμους του Λονδίνου, μια συγκινητική διαδικασία, με τη σορό να περνά και να κάνει μια σύντομη στάση μπροστά από το Μπάκιγχαμ και να καταλήγει στην Αψίδα του Ουέλινγκτον.

Την νεκρική πομπή που ξεκίνησε από την Αψίδα του Ουέλινγκτον και κατέληξε στο κάστρο Γουίνδσορ.

Η κηδεία στο Γουίνδσορ, η διαδικασία λεπτό προς λεπτό

17:06 – Η νεκροφόρα έφθασε σε καθορισμένο σημείο και σχηματίστηκε ξανά πομπή.

17: 10 – Ξεκίνησε η πομπή για το κάστρο του Γουίνδσορ.

17:40 – Ο βασιλιάς Κάρολος και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας μπαίνουν στην πομπή.

17:53 – Η πομπή φτάνει στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου μέσα στο κάστρο του Γουίνδσορ και το φέρετρο τοποθετείται σε βάθρο.

18:00 – Ξεκινά η νεκρώσιμη ακολουθία. Δεν έχει διευκρινιστεί η διάρκειά της. Μόλις ολοκληρωθεί, το βάθρο θα υποχωρήσει στη βασιλική κρύπτη (όπως έγινε και στην κηδεία του Φιλίππου). Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα αποχωρήσουν, όπως και οι κάμερες.

21:30 – Θα γίνει ο ενταφιασμός, χωρίς κάμερες. Αυστηρά ιδιωτικά. Μαζί με το φέρετρο του Φιλίππου, που περιμένει στην κρύπτη.

 

 

 

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση