HomeHL-9Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ, Live εικόνα: Το τελευταίο ταξίδι, ξεκίνησε η νεκρική πομπή προς το κάστρο Γουίνδσορ

Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ, Live εικόνα: Το τελευταίο ταξίδι, ξεκίνησε η νεκρική πομπή προς το κάστρο Γουίνδσορ

Δείτε live

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ στο Αββαείο του Γουέστμινστερ ολοκληρώθηκε, όπως και η 45λεπτη νεκρική πομπή στους δρόμους του Λονδίνου με κατάληξη την Αψίδα του Ουέλινγκτον, όπου η σορός της βασίλισσας τοποθετήθηκε στη νεκροφόρα και ξεκίνησε το τελευταίο της ταξίδι προς το Γουίνδσορ.

Το τελευταίο ταξίδι της βασίλισσας Ελισάβετ, η διαδρομή μέχρι το κάστρο Γουίνδσορ είναι το τρίτο μέρος της σημερινής διαδικασίας κηδείας.

Το πρώτο μέρος ήταν η τελετή στο Αββαείο του Ουέστμινστερ με την παρουσία 2.000 υψηλών καλεσμένων, διαβάστε αναλυτικά εδώ.

Το δεύτερο μέρος ήταν η 45λεπτη νεκρική πομπή στους δρόμους του Λονδίνου, διαβάστε εδώ.

Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ: Δείτε live τη νεκρική πομπή προς το κάστρο Γουίνδσορ

Στην Αψίδα του Ουέλινγκτον, η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ τοποθετήθηκε σε νεκροφόρα, προκειμένου να ξεκινήσει το τελευταίο της ταξίδι, προς το αγαπημένο της κάστρο, το κάστρο Ουίνδσορ, όπου τα τελευταία χρόνια ήταν η επίσημη κατοικία της.

Στο τελευταίο σκέλος της μεγαλειώδους τελετής, το φέρετρο θα μεταφερθεί στο κάστρο Γουίνδσορ για την νεκρώσιμη ακολουθία στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στις 16:00 τοπική ώρα (στις 18:00 ώρα Ελλάδος).

Στην τελετή αυτή αναμένονται περίπου 800 καλεσμένοι – οπότε πρόκειται για μια εκδήλωση μικρότερης κλίμακας από αυτή που προηγήθηκε στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ. Αργότερα το βράδυ, η βασίλισσα θα ταφεί σε μια ιδιωτική οικογενειακή τελετή, στην οποία θα παραστούν μόνο τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Καθώς το όχημα έφυγε από την αψίδα του Ουέλινγκτον, τα μέλη της στρατιωτικής παρέλασης χαιρέτισαν βασιλικά και ακούστηκε ξανά ο εθνικός ύμνος.

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασιλική σύζυγος Καμίλα, καθώς και τα άλλα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα ταξιδέψουν προς το κάστρο Γουίνδσορ με αυτοκίνητο, ενώ κατά μήκος του δρόμου έχουν ήδη παραταχθεί εκατοντάδες Βρετανοί για να δουν από κοντά για τελευταία φορά την βασίλισσά τους, πετώντας μάλιστα λουλούδια καθώς περνά από μπροστά τους η νεκροφόρα με το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Κόσμος ρίχνει λουλούδια καθώς περνά η νεκροφόρα με το φέρετρο της βασίλισσας Ελισάβετ

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί μια συγκινητική 45λεπτη νεκρική πομπή στους δρόμους του Λονδίνου μέσα από κεντρικούς δρόμους. Η πομπή πέρασε και από το Μπάκιγχαμ όπου έκανε μια σύντομη στάση. Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στους δρόμους για να αποχαιρετήσει την βασίλισσα Ελισάβετ, ενώ κόσμος αναμένεται να συγκεντρωθεί και στη διαδρομή προς το Γουίνδσορ. Αυτός είναι και ο λόγος που η διαδρομή των 50 λεπτών αναμένεται να κρατήσει δύο ώρες, καθώς θα κινείται εξαιρετικά αργά, προκειμένου οι πολίτες να προλάβουν να της πουν το τελευταίο αντίο.

 

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση