HomeΚΟΣΜΟΣΗ καταιγίδα «Φιόνα» ενισχύθηκε σε κυκλώνα – Σε κατάσταση συναγερμού το Πουέρτο Ρίκο

Η καταιγίδα «Φιόνα» ενισχύθηκε σε κυκλώνα – Σε κατάσταση συναγερμού το Πουέρτο Ρίκο

Ο κυβερνήτης κάλεσε τον κόσμο να πάει σε καταφύγια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί από την Παρασκευή το Πουέρτο Ρίκο, με τον δημοκρατικό κυβερνήτη Πέδρο Πιερουλίζι να καλεί τους πολίτες να πάνε στα καταφύγια, λόγω της καταιγίδας Φιόνα.

Η καταιγίδα ενισχύθηκε σήμερα σε κυκλώνα, ανακοίνωσε το αμερικανικό κέντρο για τους Κυκλώνες και πλησιάζει το νησί των 3,3 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου μπορεί να πέσουν έως και 63,5 εκατοστά βροχής. Είχε προηγηθεί η Γουαδελούπη, όπου προκάλεσε σημαντικές πλημμύρες που στοίχισαν τη ζωή σε έναν άνθρωπο.

Με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα μέχρι 130 χλμ/ώρα, η Φιόνα απειλεί πλέον τα παράλια του Πουέρτο Ρίκο με καταρρακτώδεις βροχές και κατολισθήσεις λάσπης.

Ο κυκλώνας βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε απόσταση 80 χλμ. από την πόλη Πόντσε στο νότιο Πουέρτο Ρίκο.

Η Φιόνα είχε ήδη προκαλέσει σοβαρές ζημιές κατά το πέρασμά της από τη Γουαδελούπη τη νύκτα της Παρασκευής προς το Σάββατο. Κατά τόπους η στάθμη των υδάτων αυξήθηκε κατά περισσότερο από 1,50 μέτρο. Ένας άνδρας έχασε εκεί τη ζωή του καθώς παρασύρθηκε μαζί με το σπίτι του από ποταμό που υπερχείλισε.

Καταιγίδες και κατολισθήσεις λάσπης προβλέπεται επίσης να σημειωθούν στη Δομινικανή Δημοκρατία, καθώς ο κυκλώνας προχωρεί προς τα βορειοδυτικά.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση