HomeHL-LifestyleΓιάννης Γκιωνάκης: Το αφιέρωμα της Φίνος Φιλμ στον ηθοποιό

Γιάννης Γκιωνάκης: Το αφιέρωμα της Φίνος Φιλμ στον ηθοποιό

Ο ηθοποιός είχε γεννηθεί σαν σήμερα, το 1922

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Φίνος Φιλμ τιμά σήμερα τον Γιάννη Γκιωνάκη, με αφορμή την ημέρα γενεθλίων του, το 1922.

Με ένα βίντεο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τις καλύτερες στιγμές του ηθοποιού, η εταιρεία παραγωγής έγραψε στη λεζάντα: «Προικισμένος με περίσσιο κωμικό ταλέντο, ο Γιάννης Γκιωνάκης μας χάρισε αμέτρητες παραστάσεις αλλά και σπουδαίους ρόλους σε πάνω από 100 κινηματογραφικές ταινίες, με αλησμόνητες ατάκες που μας διασκεδάζουν μέχρι σήμερα. Γεννήθηκε σαν σήμερα το 1922».

Ο Γιάννης Γκιωνάκης διέπρεψε στο ελληνικό θέαμα πάνω από μισό αιώνα και ανήκει στη γενιά των μεγάλων κωμικών της χώρας, παρότι περιορίστηκε σε δυο κυρίως χαρακτήρες. Αρχικά σε εκείνον του ανεπανάληπτου αγαθού κουτεντέ και στη συνέχεια -ως πρωταγωνιστής πλέον- σε αυτόν του νευρικού, παράξενου, φωνακλά, με κάποιες αξιόλογες και διαφορετικές στάσεις ανάμεσα, όπως στα φιλμ «Τρίτη και 13» και «Δέκα Μέρες στο Παρίσι».

Τα τελευταία χρόνια του ηθοποιού δεν ήταν εύκολα, όμως συνέχισε να ανεβαίνει στο σανίδι, να παίζει σε βιντεοταινίες, να επανεκτιμά τη ζωή του, την οικογένειά του, τις κόρες του, τις εγγονές του. Η υγεία του επιβαρύνθηκε από τον σακχαρώδη διαβήτη και το 1998 υπέστη το πρώτο του σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια της ζωής του θα τα περάσει κατάκοιτος, λόγω των εγκεφαλικών επεισοδίων που υπέστη, αλλά και τον ακρωτηριασμό του ποδιού του. Ο Γιάννης Γκιωνάκης πέθανε στις 25 Αυγούστου του 2002 και κηδεύτηκε στο Α’ Νεκροταφείο παρουσία πολλών συναδέλφων του και πλήθος κόσμου.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση