HomeΚΡΗΤΗΑντιπροσωπεία του Δ. Σ. της Ένωσης Αστυνομικών πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη

Αντιπροσωπεία του Δ. Σ. της Ένωσης Αστυνομικών πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κατανόησε το αίτημα μας και ο ίδιος θα μεριμνήσει ώστε η Διεύθυνση Ηρακλείου να ενισχυθεί με ικανό αριθμό ατόμων στις έκτακτες μεταθέσεις του 2022

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από το Προεδρείο της Ένωσής μας μεταφέρθηκε η ανησυχία σχετικά με τη μη ενίσχυση αστυνομικών ενόψει των έκτακτων μεταθέσεων του τρέχοντος έτους.

Συγκεκριμένα μεταφέραμε στο κ. Υπουργό το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στη Διεύθυνση μας σε περίπτωση που δεν ενισχυθεί με αστυνομικούς τη στιγμή που επαρχιακά Τμήματα λειτουργούν με δυσκολία όπως εκείνα του Α.Τ. Μινώα, Α.Τ. Χερσονήσου, του Β’ Α.Τ. Ηρακλείου (Αγίου Μύρωνα) αλλά και του Α.Τ. Μαλεβιζιου.

Επίσης το Αρχηγείο της Ελληνική Αστυνομίας θα πρέπει να λάβει υπόψιν του και να προσμετρήσει τους Αστυνομικούς που θα στελεχώσουν το νεοιδρυθέν γραφείο Ενδοοικογενειακής βίας στο Νομό μας στο οποίο θα χρειαστούν περίπου 15 συνάδελφοι για την ορθή λειτουργία του και επίσης τον μεγάλο αριθμό Αστυνομικών που θα συνταξιοδοτηθεί το τρέχον έτος.

Αν αναλογιστούμε ότι το Δεκέμβρη του 2021 συνταξιοδοτήθηκαν περισσότεροι από 25 συνάδελφοι που υπηρετούσαν στη Διεύθυνση μας, αναμένουμε ότι στον ίδιο ακόμα και μεγαλύτερο αριθμό θα κινηθεί το Δεκέμβρη του 2022.

Επίσης θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι αν η Διεύθυνση μας δεν ενισχυθεί με ικανό αριθμό Αστυνομικών στις Συμπληρωματικές Μεταθέσεις (έκτακτες), για τα Αστυνομικά Τμήματα που έχουν επιφορτιστεί όλο το Βάρος του Τουρισμού ήτοι το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Ηρακλείου, Χερσονήσου και Μελεβιζίου, οι αμέσως επόμενες μεταθέσεις που θα υλοποιηθούν είναι 31 Αυγούστου του 2023, όπου για άλλη μια χρονιά θα τελειώνει η τουριστική σεζόν και το αποτέλεσμα θα είναι να τρέχουμε τελευταία στιγμή να φωνάζουμε για ενισχύσεις όταν κανείς δεν υπολογίζει τον σημαντικό αριθμό τουριστών που επισκέπτονται το Νησί μας και το βάρος των παραπάνω Αστυνομικών Τμημάτων τα οποία δεν δέχονται την κατάλληλη ενίσχυση.

Ο ίδιος ο Υφυπουργός Αθλητισμού  κατανόησε το αίτημα μας και ο ίδιος θα μεριμνήσει ώστε η Διεύθυνση Ηρακλείου να ενισχυθεί με ικανό αριθμό ατόμων στις έκτακτες μεταθέσεις του 2022.

Η Ένωσή μας θα συνεχίσει τις επαφές με την Πολιτική και Φυσική μας Ηγεσία προς διαφύλαξη των δικαιωμάτων των συναδέλφων μας και την ενίσχυση των Υπηρεσιών ενώ παράλληλα θα ενδιαφέρεται και για την ασφάλεια των συμπολιτών μας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση