HomeHL-WorldΒασίλισσα Ελισάβετ: Αντιπροσωπεία από την Κίνα θα δώσει το «παρών» στην κηδεία

Βασίλισσα Ελισάβετ: Αντιπροσωπεία από την Κίνα θα δώσει το «παρών» στην κηδεία

Ανησυχία βουλευτών για την πρόσκληση της Κίνας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τελικά θα παραστεί στην κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ εκπρόσωπος της κινεζικής κυβέρνησης, μετά από τις πληροφορίες του BBC οτί δεν θα επιτραπει στην Κίνα να αποτίσει φόρο τιμής.

Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης, Ουάνγκ Κισάν, θα είναι εκείνος που θα παραστεί στην κηδεία της βασίλισσας του Ηνωμένου Βασιλείου που θα γίνει τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, έπειτα από πρόσκληση της βρετανικής κυβέρνησης, όπως ανακοίνωσε σήμερα (17/9) το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το BBC είχε χθες Παρασκευή (16/9) ότι δεν θα επιτραπεί στην κινεζική αντιπροσωπία που επισκέπτεται το Λονδίνο για την κηδεία της βασίλισσας να αποτίσει φόρο τιμής στο φέρετρό της.

Ανησυχία βουλευτών για την πρόσκληση της Κίνας

Κάποιοι Βρετανοί βουλευτές εξέφρασαν την ανησυχία τους για την πρόσκληση Κινέζων αξιωματούχων στην κηδεία της Ελισάβετ, αφού το Πεκίνο επέβαλε κυρώσεις σε συναδέλφους τους επειδή επέκριναν την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην κινεζική επαρχία Σιντζιάνγκ.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Μάο Νινγκ δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν έχει ενημερωθεί για τις πληροφορίες αυτές του BBC, αλλά πρόσθεσε ότι «η κρατική κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ είναι ένα σημαντικό γεγονός για το Ηνωμένο Βασίλειο».

«Η συμμετοχή των ξένων αντιπροσωπειών στο γεγονός, έπειτα από πρόσκληση του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι μια ένδειξη σεβασμού προς τη βασίλισσα και της σημασίας που αποδίδεται (στις σχέσεις) με το Ηνωμένο Βασίλειο», τόνισε η Μάο.

 

 

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση