HomeHL1-WorldΒασίλισσα Ελισάβετ: Έως και μία ημέρα στην ουρά για το προσκύνημα στη σορό της

Βασίλισσα Ελισάβετ: Έως και μία ημέρα στην ουρά για το προσκύνημα στη σορό της

Ουρές έως και οκτώ χιλιομέτρων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πάνω από μια ημέρα θα πρέπει να περιμένει κάποιος για να φτάσει και να προσκυνήσει τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ στο Ουέστμινστερ Χολ μετά τη διακοπή που προηγήθηκε στην ουρά.

Συγκεκριμένα, για κάτι περισσότερο από επτά ώρες τέθηκε σε ισχύ η παύση που ζήτησαν οι αρχές της Βρετανίας για την προσέλευση στην ουρά προς το Γουέστμινστερ, όπου εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ. Λίγο πριν το κλείσιμο, η ουρά στους δρόμους του Λονδίνου έφτανε τα 8 χιλιόμετρα, ενώ η αναμονή ξεπερνούσε τις 14 ώρες. Πλέον, ο εκτιμώμενος χρόνος αναμονής ξεπερνάει τις 24.

Πάντως ο λαός της Βρετανίας που αγαπούσε την βασίλισσα Ελισάβετ δεν φαίνεται να έχει αποθαρρυνθεί καθώς συνεχίζουν να συρρέουν κατά χιλιάδες για το τελευταίο «αντίο» στην αγαπημένη τους μονάρχη. Πριν τη διακοπή, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τέτοια που η κυβέρνηση αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση ζητώντας παύση προσέλευσης για έξι ώρες, για να… ξεμπλοκάρει το σύστημα μιας και κανείς δεν πίστευε τέτοια μοναδική προσέλευση.

Μετά το άνοιγμα της ουράς, οι αρχές προειδοποιούν ότι ο χρόνος αναμονής ξεπερνά πλέον τις 24 ώρες και ότι οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι χαμηλές, ώστε όσοι συνεχίσουν να περιμένουν να είναι σωστά εξοπλισμένοι.

Η τεράστια ουρά που έχει δημιουργηθεί στο Λονδίνο από το βράδυ της Τετάρτης, όταν και ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα στη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ ακολουθεί τη νότια όχθη του ποταμού Τάμεση από το Παλάτι του Ουέστμινστερ, μέσω του Λάμπεθ, του Σάουθγουορκ και του Μπέρμοντσεϊ. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η πρώτη γυναίκα που έφτασε να προσκυνήσει τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ περίμενε από το πρωί της Δευτέρας στην ουρά.

Εν τω μεταξύ, έχει ξεσπάσει διαμάχη σχετικά με το ποιος επιτρέπεται να παρακάμψει την ουρά για να αποτίσει φόρο τιμής στην εκλιπούσα βασίλισσα, αφού προέκυψε ότι βουλευτές και λόρδοι είχαν ειδική πρόσβαση. Πάντως, ο Ντέβιντ Μπέκαμ αν και διάσημος περίμενε υπομονετικά στην ουρά για το λαϊκό προσκύνημα στην σορό της βασίλισσας Ελισάβετ για πάνω από 12 ώρες. Ο άλλοτε σούπερ σταρ της Μάντσεστερ, της Ρεαλ, της Παρί, της Μίλαν, των Λος Άντζελες Γκάλαξι και της εθνικής Αγγλίας φορούσε κοστούμι, κασκέτο και κρατούσε μια μαγκούρα, περιμένοντας να μπει στο Γουεστμίνστερ Χολ. Ενώ δεν μπορούμε να κρύψει και τη συγκίνησή του.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση