HomeΚΟΣΜΟΣΖελένσκι προς Ρωσία για Ιζιούμ: «Δεν θα κρυφτείτε πουθενά, η εκδίκηση θα είναι τρομερή και δίκαιη»

Ζελένσκι προς Ρωσία για Ιζιούμ: «Δεν θα κρυφτείτε πουθενά, η εκδίκηση θα είναι τρομερή και δίκαιη»

Σκληρά λόγια κατά της Ρωσίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη νέα θηριωδία που αποκαλύφθηκε στο Ιζιούμ, με τις εκατοντάδες σορούς που εντοπίστηκαν θαμμένες σε ομαδικό τάφο, σχολίασε σε ανάρτησή του στα social media ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις για τη Ρωσία.

«Όλος ο κόσμος πρέπει να το δει αυτό. Ένας κόσμος στον οποίο δεν θα πρέπει να υπάρχει σκληρότητα και τρομοκρατία. Αλλά αυτά τα στοιχεία υπάρχουν και έχουν ένα όνομα: Ρωσία. Περισσότερα από 400 πτώματα αμάχων, παιδιών και στρατιωτών βρέθηκαν σε χώρο μαζικής ταφής στο Ίζιουμ. Με σημάδια βασανιστηρίων, παιδιά και πολεμιστές των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας που σκοτώθηκαν από τις πυραυλικές επιθέσεις», έγραψε ο Ζελένσκι.

«Η Ρωσία αφήνει μόνο θάνατο και πόνο. Είναι δολοφόνοι και βασανιστές. Στερημένοι από κάθε τι ανθρώπινο. Δεν θα το βάλετε στα πόδια. Δεν θα κρυφτείτε. Η τιμωρία θα είναι τρομερή και δίκαιη. Για κάθε Ουκρανό, για κάθε βασανισμένη ψυχή» πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Στο μεταξύ, σε συνέντευξη του στο Reuters, ο Ζελένσκι τόνισε ότι μια έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη με την διεθνή συνδρομή και πως υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για εγκλήματα πολέμου της Ρωσίας στις περιοχές εκείνες. Ακόμη, πρόσθεσε πως πολλοί Ουκρανοί ετάφησαν σε διάφορες περιοχές στα πρόσφατα ανακαταληφθέντα εδάφη, μεταξύ των οποίων ολόκληρες οικογένειες και άνθρωποι που είχαν υποστεί βασανιστήρια, παρομοιάζοντας την κατάσταση με εκείνη που επακολούθησε πριν μήνες μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από το Κίεβο.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση