HomeHL-9Σε κλίμα οδύνης η κηδεία της 4χρονης προσφυγοπούλας στα Χανιά

Σε κλίμα οδύνης η κηδεία της 4χρονης προσφυγοπούλας στα Χανιά

Στο κοιμητήριο του Αγίου Λουκά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο κοιμητήριο του Αγίου Λουκά, στα Χανιά, τάφηκε το απόγευμα της Παρασκευής η 4χρονη Λοζίν Νασέφ από τη Συρία, το κορίτσι που έχασε τη ζωή του απο αφυδάτωση και ασιτία σε πλοιάριο που μετέφερε μετανάστες νότια της Κρήτης.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, μαζί με την 4χρονη Λοζίν, ταφηκε και το οκτώ μηνών έμβρυο που απέβαλε αλλη 25χρονη μετανάστρια, παλαιστινιακης καταγωγής, η οποία ειχε αποβιβαστεί στους Καλους Λιμένες Ηρακλείου, μαζί άλλους 60 μετανάστες.

Στο κοιμητήριο, εκτός απο τις οικογένειες, βρέθηκαν μελη οργανώσεων που συμπαραστεκονται στους γονείς που έχασαν τα παιδιά τους, οπως το Στεκι Μεταναστών, η ΚΕΕΡΦΑ,  ο Συλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Χανίων, η Λαϊκή Συσπείρωση κ.α.

Η ταφή έγινε όπως προβλέπουν οι κανόνες της μωαμεθανικής θρησκείας.

Όπως είχε γράψει το cretapost, στις 6 Σεπτεμβρίου το 4χρονο παιδί που επέβαινε στο πλοίο «BBC Pearl» μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης, με τη συνδρομή στρατιωτικού ελικοπτέρου, στο νοσοκομείο Χανίων.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών το άτυχο παιδί δυστυχώς δεν επανήλθε στη ζωή.

Η νεαρή μητέρα του από την πρώτη στιγμή μεταφέρθηκε μαζί με το παιδί στο νοσοκομείο ενώ στη συνέχεια φιλοξενήθηκε σε ξενώνα στα Χανιά.

Την επόμενη ημέρα μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο μία έγκυος γυναίκα με τραύματα στο πόδι και διαπιστώθηκε ότι «έχασε» το παιδί. Πιο συγκεκριμένα, η ίδια βρισκόταν στον 8ο μήνα κύησης ωστόσο όταν έφτασε στο νοσοκομείο οι γιατροί έλεγξαν την κατάσταση του εμβρύου και διαπίστωσαν ότι δεν είχε παλμό.

Η φωτογραφία είναι από το zarpanews.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση