HomeHL-WorldΤουρκία: «Η μέρα της Ελλάδας θα γίνει νύχτα», απειλεί ο αντιπρόεδρος Οκτάι

Τουρκία: «Η μέρα της Ελλάδας θα γίνει νύχτα», απειλεί ο αντιπρόεδρος Οκτάι

Τι δήλωσε ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν έχουν τελειωμό οι απειλές τούρκων αξιωματούχων κατά της Ελλάδας. Μία ημέρα μετά τον ΥΠΕΞ Τσαβούσογλου, ήταν η σειρά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι, να σχολιάσει – ετεροχρονισμένα και αυτός – τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη από το Παρίσι, την περασμένη Δευτέρα, κατά την συνάντησή του με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός, απαντώντας στα τουρκικά «νταηλίκια», τύπου «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ», είχε δηλώσει με νόημα από το Ελιζέ: «Όσοι λένε ότι θα έρθουν νύχτα στα νησιά μας, τους περιμένουμε στο φως της ημέρας. Εκεί που φαίνεται ξεκάθαρα ποιος έχει το δίκιο και την αληθινή ισχύ με το μέρος του».

Και νύχτα και… χιόνια

Αφού λοιπόν ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας, την Τετάρτη, δήλωσε πως αυτοί θα αποφασίσουν πότε και πού θα έρθουν, μία ημέρα μετά ακολούθησε ο γνωστός για τις εμπρηστικές δηλώσεις του Οκτάι, ο οποίος, μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματος Ερντογάν (AKP), ανέφερε τα εξής:

«Ο Μητσοτάκης λέει μην έρχεστε το βράδυ, ελάτε τη μέρα. Δεν ξέρει ότι όταν η Τουρκία δείξει την αντίδρασή της στο Αιγαίο, η μέρα της Ελλάδας θα γίνει νύχτα. Θα χιονίσει στα νησιά».

Και προσέθεσε: «Η Ελλάδα προσπαθεί καθημερινά να καταχράται τον εναέριο χώρο μας και τη γαλάζια πατρίδα μας. Εξοπλίζει νησιά με αποστρατικοποιημένο – σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες – καθεστώς. Γίνεται καθημερινά η αιτία για το θάνατο πολλών μωρών με τις οικογένειές τους, σπρώχνοντάς τους πίσω στο Αιγαίο. Πώς γινόμαστε η πλευρά που ανεβάζει την ένταση, όταν λέμε ‘βάλε μυαλό’ και ‘μην ξεχνάς τη Σμύρνη’, σε μια Ελλάδα που ενεργεί έτσι απερίσκεπτα;».

«Μην ξεχνάτε την Κύπρο»

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης υπενθύμισε την αρχική απειλή, αυτήν του Ερντογάν δηλαδή, λέγοντας: «Ο πρόεδρός μας προειδοποίησε ανοιχτά και ξάστερα. Είπε ‘σταματήστε να εξοπλίζετε τα νησιά, διαφορετικά θα έρθουμε μία νύχτα ξαφνικά’. Βλέπουμε ότι και ο Μητσοτάκης λέει μην έρχεσαι νύχτα, έλα μέρα. Δεν ξέρει άραγε ότι όταν η Τουρκία δείξει την αντίδρασή της στο Αιγαίο, η μέρα της Ελλάδας θα γίνει νύχτα.

»Αν η Τουρκία κάνει ό,τι χρειαστεί βάσει διεθνών συμφωνιών, θα χιονίσει στα νησιά που εμπιστεύεται ο Έλληνας. Όσοι τους παρασέρνουν σε τέτοιες περιπέτειες, όσοι κάνουν τους φίλους, φυσικά μετά θα εξαφανιστούν ακαριαίως», υποστηρίζει μάλιστα, προφανώς, για την Γαλλία, και άλλους διεθνείς συμμάχους της Ελλάδας.

Είχε το θράσος, μάλιστα, μετά τις υπενθυμίσεις για την καταστροφή της Σμύρνης, να μιλήσει και για την Κύπρο, απειλώντας την Ελλάδα, ουσιαστικά, με εισβολή:

«Γι’ αυτό λέμε μην ξεχνάτε τη Σμύρνη, μην ξεχνάτε την Κύπρο».

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση