HomeΚΟΣΜΟΣΙνδία: Βίασαν και κρέμασαν σε δέντρο δύο κορίτσια 15 και 17 ετών

Ινδία: Βίασαν και κρέμασαν σε δέντρο δύο κορίτσια 15 και 17 ετών

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη έξι ατόμων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η αστυνομία στη βόρεια Ινδία συνέλαβε έξι άτομα με την κατηγορία ότι σχετίζονται με τον καταγγελλόμενο βιασμό και τη δολοφονία δύο κοριτσιών από κοινότητα χαμηλότερης κάστας, που βρέθηκαν κρεμασμένα από ένα δέντρο, όπως ανακοίνωσαν σήμερα τοπικοί αξιωματούχοι.

Οι σοροί των δύο κοριτσιών, ηλικίας 15 και 17 ετών, βρέθηκαν σήμερα στην περιοχή Λαχιμπούρ Χέρι στην πολυπληθέστερη πολιτεία της Ινδίας, την Ουτάρ Πραντές, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

«Τέσσερις από τους κατηγορούμενους παρέσυραν τα κορίτσια σε ένα χωράφι και τα βίασαν», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Σαντζίβ Σουμάν, αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας.

Εκκρεμεί εις βάθος έρευνα για το περιστατικό, δήλωσε ο Σουμάν, προσθέτοντας ότι από τις αρχικές έρευνες φάνηκε ότι τα κορίτσια τα στραγγάλισαν με μαντήλι και τα κρέμασαν από ένα δέντρο μετά τον βιασμό τους.

Η βία σε βάρος γυναικών, ιδιαιτέρως αυτών από χαμηλότερες κάστες, είναι ενδημική στην Ινδία.

Οι οικογένειες των θυμάτων δήλωσαν στην αστυνομία ότι τα δύο κορίτσια απήχθησαν από τους άνδρες που οδηγούσαν μοτοσικλέτες, βιάστηκαν και στη συνέχεια δολοφονήθηκαν, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επικοινωνήσει με τις οικογένειες.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση