HomePost ItΟ ΕΦΚΑ καταρρέει λόγω υποστελέχωσης και η κυβέρνηση διπλασιάζει τους μισθούς των διοικητών του

Ο ΕΦΚΑ καταρρέει λόγω υποστελέχωσης και η κυβέρνηση διπλασιάζει τους μισθούς των διοικητών του

Ο Χάρης Μαμουλάκης στο Περιφερειακό Υποκατάστημα Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Περιφερειακό Υποκατάστημα ΕΦΚΑ Ηρακλείου στον Εσταυρωμένο επισκέφτηκε για μια ακόμη φορά ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, διαπιστώνοντας την διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση που επικρατεί λόγω της υποστελέχωσής του.

Ο Χάρης Μαμουλάκης συνομίλησε με εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΦΚΑ Ανατολικής Κρήτης αλλά και με ασφαλισμένους, άκουσε τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους για την πορεία που ακολουθείται, δεσμεύτηκε να αναδείξει για μια ακόμη φορά τα κρίσιμα ζητήματα που τους απασχολούν μέσω κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων και σε δήλωσή του ανέφερε: «Η κατάσταση στο Περιφερειακό Υποκατάστημα ΕΦΚΑ Ηρακλείου είναι τραγική. Είναι απαράδεκτο μια Διεύθυνση με πληθώρα τμημάτων που έχουν άμεση σχέση με την εξυπηρέτηση και την καθημερινότητα των ασφαλισμένων των νομών Ηρακλείου και Λασιθίου, όπως το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας, το Μητρώο Ασφαλισμένων, το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, το Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Ασφάλισης, τα τμήματα Συντάξεων, Παροχών, Εσόδων, Οικοδομοτεχνικών Έργων, κ.α. να εξακολουθεί να παραμένει υποστελεχωμένη. Το εναπομείναν προσωπικό δεν επαρκεί για τον τεράστιο όγκο εργασιών που πρέπει να διεκπεραιώσει, με αποτέλεσμα η αγανάκτηση, ο εκνευρισμός και η ταλαιπωρία των πολιτών που έρχονται ακόμα και από την Σητεία για να εξυπηρετηθούν, να αποτελούν δυστοπική καθημερινότητα. Ταυτόχρονα, η έντονη πίεση και ο φόρτος που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι, σε συνδυασμό με το αίσθημα ευθύνης που τους διακατέχει, δυσκολεύουν το έργο τους, τους οδηγούν στην υπερεργασία και δοκιμάζουν τις αντοχές τους σε μόνιμη βάση.

Από την πλευρά μας σκοπεύουμε να συνεχίσουμε τις πιέσεις προς πάσα κατεύθυνση αξιοποιώντας όλα τα μέσα του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με στόχο η Κυβέρνηση Μητσοτάκη να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της. Κι αντί να διπλασιάζει τους μισθούς του διοικητή, των υποδιοικητών και των μάνατζερ του ΕΦΚΑ, να φροντίσει για την σωστή εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και την εδραίωση συνθηκών αξιοπρεπούς εργασίας για το προσωπικό του Οργανισμού».

Διαφήμιση
Διαφήμιση