HomeHL-GreeceΠαρακολουθήσεις: Κόντρα για την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Παρακολουθήσεις: Κόντρα για την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Τσίπρας κατά κυβέρνησης και σκληρή απάντηση από Οικονόμου – Σήμερα στη διάσκεψη των προέδρων η τοποθέτηση Τασούλα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι συνεδριάσεις της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο χρόνος που θα συγκληθεί, αλλά και το απόρρητο αποτέλεσαν την πρώτη πράξη της σύγκρουσης της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση πριν συσταθεί η εξεταστική επιτροπή.

Με αφορμή τη μηνυτήρια αναφορά του Χρήστου Σπίρτζη για προσπάθεια παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του από το Predator, ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει να συνεδριάσει εκ νέου η αρμόδια επιτροπή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε δήλωσή του ανέφερε πως ενημερώθηκε από τον Κώστα Τασούλα ότι το αίτημά του απορρίφθηκε. Στην αξιωματική αντιπολίτευση ήθελαν να πληροφορηθούν από τους καθ’ ύλην αρμοδίους της ΕΥΠ αν υπήρξε περίπτωση παρακολούθησης και του Χρήστου Σπίρτζη, όπως έγινε με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Με δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Ο κ. Μητσοτάκης αρνείται πλέον ακόμη και την πιο αυτονόητη κοινοβουλευτική θεσμική διαδικασία. Οτιδήποτε παραπέμπει σε θεσμούς και διαφάνεια του προκαλεί αλλεργία και φόβο. Φοβάται την αλήθεια. Φοβάται την κοινοβουλευτική διαδικασία. Φοβάται ακόμη και τους δικούς του βουλευτές. Που ο ένας μετά τον άλλον δηλώνουν πλέον δημόσια ότι δεν υπάρχει απόρρητο της ΕΥΠ έναντι της Βουλής».

Από το περιβάλλον του προέδρου της Βουλής διευκρινίστηκε πως σήμερα στη διάσκεψη των προέδρων θα δοθούν οι απαραίτητες απαντήσεις. Στο θέμα παρενέβη ο Γιάννης Οικονόμου αναφέροντας:

«Προφανώς, η δήλωση του κ. Τσίπρα μαγνητοσκοπήθηκε πριν από την κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή του κ. Ρουμπάτη, διοικητή της ΕΥΠ την περίοδο που ήταν ο κ. Τσίπρας πρωθυπουργός. Γιατί, όπως φαίνεται από δημοσιεύματα, άλλες προσδοκίες έτρεφε ο κ. Τσίπρας από την Εξεταστική και άλλα αποκαλύπτονται. Φαίνεται πως όχι μόνον η ΕΥΠ –επί των ημερών του– παρακολουθούσε τον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας τον αναβάθμισε και πολιτικά! Τώρα γίνεται κατανοητό γιατί ο κ. Τσίπρας δεν ήθελε η Εξεταστική να ασχοληθεί και με τη δική του περίοδο ευθύνης».

 

 

kathimerini.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση