HomeHL-WorldΗΠΑ: Ο πρώην προσωπάρχης του Τραμπ θα καταθέσει για τα τις ταραχές στο Καπιτώλιο το 2021

ΗΠΑ: Ο πρώην προσωπάρχης του Τραμπ θα καταθέσει για τα τις ταραχές στο Καπιτώλιο το 2021

Ο Μαρκ Μέντοους είναι ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της περιόδου Τραμπ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Μαρκ Μέντοους, που διετέλεσε προσωπάρχης του Ντόναλντ Τραμπ την περίοδο της προεδρίας του συμμορφώθηκε με μία κλήση προς κατάθεση από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, που διεξάγει έρευνα γύρω από την εισβολή οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου του 2021.

Την είδηση μετάδωσε χθες Τετάρτη το αμερικανικό δίκτυο CNN επικαλούμενο σχετικές πηγές.

«Ενεπλάκη στην προετοιμασία»

Ο Μαρκ Μέντοους είναι ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της περιόδου Τραμπ που ανταποκρίνεται σε μία κλήτευση, στο πλαίσιο της αναφερόμενης ομοσπονδιακής έρευνας, όπως μετέδωσε το CNN.

Τα μηνύματα και τα e-mail του κ. Μέντοους αποκαλύπτουν πως «ενεπλάκη στην προετοιμασία της επίθεσης της 6ης Ιανουαρίου», τόνισε νωρίτερα χθες ο βουλευτής Τζέιμι Ράσκιν, καλώντας να γίνει δεκτή η πρόταση να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του για «παρακώλυση της έρευνας».

Για την έκβαση της χθεσινής ψηφοφορίας δεν υπήρχε πρακτικά καμιά αμφιβολία, καθώς ο Μπένι Τόμσον, ο Δημοκρατικός που είναι επικεφαλής της ειδικής εξεταστικής επιτροπής, είχε ήδη πει πως με τη στάση του ο Μαρκ Μέντοους δεν της άφησε «καμία άλλη επιλογή».

Ο πολύ διακριτικός κ. Μέντοους κινδυνεύει να βρεθεί στη φυλακή για μερικούς μήνες σε περίπτωση που παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη και καταδικαστεί.

Ο συνήγορός του χαρακτηρίζει «άδικη» και «παράλογη» τη διαδικασία και έχει κινηθεί νομικά εναντίον της λεγόμενης «επιτροπής της 6ης Ιανουαρίου.

 

 

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση